Pineda de Mar serà seu, el mes d'octubre, d'un fòrum internacional de Teatre Amateur

Ho ha anunciat l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i el representant de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Ramon Costa, a l'acte de presentació de la XVIII edició Mostra Nacional de Teatre Amateur que se celebra a Pineda.

Del 29 d'abril a l'1 de maig, Pineda de Mar es vesteix de teatre amateur, amb la celebració  de la Mostra Nacional de Teatre Amateur . Aquesta mostra, no professional, és la més gran i prestigiosa que es fa a Catalunya.

Després de dos anys d’aturada forçada per la COVID19, Pineda de Mar recupera aquest esdeveniment de referència cultural en el món del teatre amateur. En total hi ha programades 44 representacions, que alçaran el teló, repartides entre el Centre Cultural, l’Auditori, Sala Mèlies, Sala Sindicat, Tívoli, etc. 

L’acte central de la Mostra serà dissabte, 30 d’abril, a la una del migdia i per primer cop acollirà el lliurament dels Premis Arlequí, els guardons que la federació atorga anualment per distingir a les entitats, grups i persones que han contribuït a fer créixer el teatre amateur.

Divendres 29, a les 20h, Les Forcada d’Albert Capel: la història d’un retrobament de dues germanes, a càrrec del grup barceloní Vada Retro, inaugurarà l’edició de la Mostra.  

Tant l’Ajuntament de Pineda de Mar, com El Centre Cultural i Recreatiu de Pineda, i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya han volgut prioritzar les funcions en detriment d’altres activitats paral·leles, per donar sortida a tants grups com sigui possible.

Per aquest 2002 el programa té 44 representacions, des del divendres 29 al vespre fins al diumenge 1 de maig al migdia. S’hi podran veure propostes molt heterogènies –textos clàssics, obres actuals de dramaturgs coneguts, així com textos de creació pròpia– entre les quals destaquen els musicals, amb sis muntatges, i hi participaran grups de Catalunya, França, Suïssa, i del País Valencià.

Galeria d'imatges