Pineda de Mar dedicarà 60.000 € a la millora dels seus eixos comercials

És una de les mesures del nou pla d’impuls del comerç i turisme de l’Ajuntament de Pineda de Mar que vol implicar als sectors econòmics. També es farà una prova pilot per convertir en zones de vianants alguns carrers del nucli antic de Pineda per afavorir aquests sectors.

Amb l’objectiu de reactivar els àmbits comercials, de restauració i turístics del municipi l’Ajuntament de Pineda de Mar engega un programa d’impuls econòmic que vol sumar esforços entre el consistori i el sector. Aquest programa s’emmarca en el context de millora de les dades de la pandèmia i amb la previsió que aquesta temporada d’estiu pugui ser millor que l’anterior. Divendres passat l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, es va reunir amb els representants de l’associació Pineda Turística, el Gremi d’Hostaleria del Maresme i l’associació de comerciants Gent de Pineda per traslladar-los el compromís del consistori i les primeres propostes del pla.

L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, amb els representants de l'associació Pineda Turística i del Gremi Hostaleria del Maresme. També la primera tinent d'alcalde Sílvia Biosca i la regidora de comerç i turisme Sònia Moraleda.

Entre les actuacions que es plantegen destaca la inversió de 60.000 € per a la millora dels eixos comercials de Pineda Centre i Poblenou: renovació de la senyalització i cartelleria, jardineria, neteja,... També es preveu una prova pilot per convertir en zones de vianants alguns carrers del nucli antic per afavorir el passeig i dinamitzar els sectors comercials, de restauració i turístics i reactivar l’obertura de nous establiments.

L’ajuntament ha demanat la implicació del sector també per a l’execució de programes de dinamització cultural i comercial, i una coordinació en les campanyes d’estiu, tardor i Nadal, així com un major control en la recollida de residus comercials.

D'esquerra a dreta: Sònia Moraleda, regidora de turisme i comerç, Sílvia Biosca, primera tinent d'alcalde i regidora de planificació estratègica, Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar i representants de l'associació de comerciants Gent de Pineda.

En termes de seguretat, l’ajuntament ha traslladat al sector la imminent instal·lació de càmeres de seguretat en els principals eixos del municipi, així com el projecte de desplegar més d’aquests dispositius en fases posteriors.

Per la seva banda, el sector turístic ha demanat al consistori ajuts econòmics en el marc del Pla de Reconstrucció en vistes a que aquest estiu tampoc es recuperi la normalitat econòmica de l’any 2019.