Pineda de Mar congela impostos i taxes per segon any consecutiu

El Ple Municipal aprova les ordenances fiscals del 2022 que eviten un major esforç contributiu de famílies i empreses del municipi. També es va aprovar una modificació de crèdits que servirà per invertir un total de 280.000 € en millores de l’espai urbà.

El Ple Municipal ordinari del mes de setembre de l’Ajuntament de Pineda de Mar celebrat ahir va aprovar la congelació d’impostos i taxes municipals per a l’any 2022. D’aquesta manera, i per segon any consecutiu, no hi haurà modificació en les contribucions per tal d’evitar un major esforç contributiu de famílies i empreses del municipi en el context econòmic actual. L’aprovació de les ordenances fiscals per l’any vinent únicament han introduït modificacions tècniques i l’ampliació de la bonificació del 50% de l’impost sobre béns immobles (IBI) d’un a cinc anys per la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic o instal·lació de plaques solars en habitatges o edificis.

280.000 € per a la millora de l’espai urbà

El ple també va aprovar la modificació de crèdits per valor de 90.000 € als que es sumaran 190.000 € més en modificacions per decret fins a arribar als 280.000 € i que es destinaran a la millora de l’espai urbà. En concret es destinaran a la millora de parcs infantils, en equipament per a la platja (fonts, dutxes, passeres, zones d’ombreig) en la construcció d’un nou espai esportiu públic (pista de bàsquet), marquesines de parades d’autobús i inversió en elements culturals i promoció del municipi. També es preveu l’adquisició de nous instruments per a l’Escola Municipal de Música. Aquesta inversió prové d’imports sobrants de projectes finalitzats o bé d’estalvis d’actuacions previstes al 2021 i que, per la seva complexitat, es traslladaran al 2022.