Pineda de Mar aprova el pressupost municipal 2020 per valor de 33 milions

S’incrementen les partides dedicades al manteniment de la via pública, la seguretat, l’educació i els serveis a les persones. L’apartat d’inversions contempla, entre altres, l’inici del projecte de reurbanització de la plaça Estació i Pubilla, i també de la continuació del pla d’asfaltat, de voreres o de millora de serveis de la platja amb quatre nous banys públics.

El Ple Municipal de Pineda de Mar celebrat ahir a la tarda va aprovar el pressupost municipal per l’any 2020. Les prioritats marcades per l’equip de govern municipal (PSC) en aquest pressupost són la seguretat ciutadana, la neteja i el manteniment de la via pública, l’educació i l’atenció a les persones. Així del pressupost total de l’Ajuntament de Pineda per l’any vinent, que serà de 32.005.056,26 €, es destinarà un 15,54% al manteniment de la via pública, un 14,47% a la seguretat ciutadana i un 9,98% a l’educació i també als serveis a les persones. En el capítol d’inversions es contemplen tant intervencions iniciades el 2019, com de noves i també diversos plans de manteniment dels serveis municipals.

Resum pressupost municipal 2020 de Pineda de Mar:

  • Pressupost total: 32.005.056,26 €
  • Prioritats: seguretat ciutadana, neteja i manteniment de la via pública, educació i atenció a les persones.
  • Seguretat Ciutadana: augment del 26% de la inversió respecte el 2019.
  • Atenció social i habitatge: ascens del 10%.
  • Serveis a les persones: creixement de l’11% dels recursos.
  • Desenvolupament econòmic: augment del 8% de la inversió.
  • Manteniment targeta aparcament gratuïta per persones que paguin l’IVTM a Pineda de Mar.
  • Pressupostos participatius als barris: 420.000€ per a l’exercici 2020.

Inversions en el municipi

El Pla d’Inversions per a l’exercici 2020 preveu una serie d’actuacions a la via pública, en equipaments i serveis. D’aquestes podem diferenciar algunes ja iniciades el 2019 però també de projectes nous.

Respecte a les inversions ja iniciades aquest 2019 destaquen: la rotonda a la nacional per millorar l’accés al barri de les Creus i Can Pelai, la instal·lació d’ascensors al pas subterrani entre Can Jalpí i l’església de Santa Maria, la instal·lació de càmeres de videovigilància en diversos punts del municipi, la finalització de les obres de la biblioteca de Poblenou, el nou skatepark al costat de la Riera, la climatització de l’escola bressol municipal Bressol de Mar o el trasllat dels vehicles dels serveis municipals a la nova nau de la brigada situada al polígon.

Pel que fa als projectes que s’iniciaran el 2020 trobem el projecte de reurbanització de la plaça Estació i de la Pubilla, per tal d’unir-les en una única plataforma, la urbanització parcial del terreny necessari per poder fer la cessió per a la construcció de la nova escola de primària a Poblenou, la reurbanització del passatge de les Palmes i Illes Canàries, la reforma de l’edifici de Serveis Socials al carrer Major i la millora de l’accessibilitat al CAP Poblenou.

En el mateix capítol es contemplen inversions anuals i que també es realitzaran el 2020 com el pla d’asfaltat, el pla de voreres, la renovació de marquesines, inversions en enllumenat, abastiment d’aigua i drenatge urbà o el pla anual de millora dels serveis de platja que aquest any inclourà quatre lavabos nous.

El Pressupost Municipal ha estat aprovat amb els vots a favor del grup municipal del PSC, l’abstenció de ECP, i els vots en contra de ERC-JxP i EM-JxCat.