L’Ajuntament de Pineda donarà 2 mascaretes de roba per cada infant del municipi

Es farà l’entrega directament a la bústia de cada habitatge on s’hi troben infants. Les mascaretes són confeccionades per persones voluntàries de Pineda en coordinació amb l’associació El Caliu del Cor.

Davant la previsió que a partir del proper dilluns els nens i nenes puguin sortir una estona al carrer de forma controlada, l’Ajuntament de Pineda de Mar s’està mobilitzant per donar dues mascaretes higièniques de roba per infant. Ho farà gràcies a la implicació dels voluntaris de Pineda coordinats per l’associació El Caliu del Cor que ja han començat a confeccionar-les.

La previsió que té el consistori és que el repartiment s’allargui fins el cap de setmana i es farà de forma individual directament a la bústia de cada casa que segons el cens municipal compti amb algun infant. D’aquesta manera també s’evitarà el desplaçament o el contacte de les famílies per tal de recollir-les.

En una entrevista a Ràdio Pineda, l’alcalde de Pineda Xavier Amor ha explicat que malgrat no es tractin de mascaretes quirúrgiques, la seva utilització afegirà seguretat als infants: «És una mesura de sentit comú que s’afegeix a altres que implicarà el desconfinament com el manteniment del distanciament social, la desinfecció d’espais, etc»

L’associació pinedenca El Caliu del Cor s’encarrega de coordinar a les persones voluntàries que cusen aquestes mascaretes. El material per confeccionar-les es va cedir per les empreses de Pineda Maria Gili Marginats SL, Puntielastic SL. També les empreses Promise de Sant Pol de Mar i Generos de Punt Ponent SL de Malgrat de Mar. També hi han col·laborat Valentín Lemus i MRW de Pineda, que s’encarreguen del repartiment i recollida de tot el material.

Aquestes mascaretes infantils es sumen a altre material confeccionat pels voluntaris que ja s’ha entregat a centres sanitaris, com mascaretes, gorros o bates quirúrgiques.