L’Ajuntament de Pineda demana a la Generalitat més busos cap a Girona

Per les incidències derivades del temporal Glòria, el viatge en tren entre Pineda i Girona dura 2 hores i mitja. També s’ha demanat a la Generalitat disposar de plans d’ocupació urgents per ajudar al restabliment de la normalitat a la via pública, parcs i platges.

 Coincidint amb la visita del Delegat del Govern de la Generalitat, Julià Fernàndez, l’Alcalde de Pineda de Mar Xavier Amor ha demanat una ampliació dels horaris de la línia regular d’autobusos entre el nord del Maresme i Girona. Actualment els horaris d’aquesta línia no s’ajusten a les necessitats de les persones usuàries. Per exemple, el primer trajecte direcció Girona té parada a Pineda passades les 10 del matí, fent transbord a Malgrat de Mar. La situació s’ha vist agreujada per les afectacions en la línia R1 de rodalies entre Malgrat i Blanes pel temporal Glòria. L’opció ferroviària fa que el viatge entre Pineda i Girona suposi una inversió de temps de 2 hores i mitja. Aquesta reivindicació també s’ha fet arribat directament per carta al Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

 

Plans d’ocupació de caràcter urgent

De la mateixa manera, Xavier Amor també ha fet arribar una carta al Conseller de Treball perquè posi a l’abast dels ajuntaments plans d’ocupació de caràcter urgent orientats, per exemple, a disposar de treballadors i treballadores destinats a refer danys ocasionats en via pública com els del temporal Glòria.

 

Replanteig de l’estació de bombeig de la platja dels Pescadors

Una de les últimes demandes de l’alcalde de Pineda ha estat el replantejament de l’estació de bombeig que es troba a la platja dels Pescadors. Per Xavier Amor, s’hauria de plantejar si aquesta estació de bombeig ha d’estar tant a prop del mar. La instal·lació, depenent del Consell Comarcal del Maresme, no s’ha vist afectada en el darrer temporal, tot i trobar-se a primera línia de mar.