L’Ajuntament de Pineda de Mar presenta el Protocol Local per l’abordatge integral de la violència masclista

La redacció del protocol s’ha realitzat amb el suport de totes les institucions implicades: serveis socials, policia local i mossos d’esquadra, àrea de salut i el SIE del Maresme.

Coincidint amb la setmana del 25 de novembre, jornada marcada al calendari com a dia internacional contra la violència vers les dones, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha presentat aquest matí el Protocol Local per a l’abordatge integral de la violència masclista. L’acte s’ha realitzat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Pineda i ha comptat amb la presència de Xavier Amor, Alcalde de Pineda de Mar, Consuelo Carmona, Cap de Secció de Polítiques Municipals de la Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i la regidora de Polítiques de Gènere de Pineda, Verónica Rebollo.

La presentació s’ha centrat en l’explicació tècnica del protocol des de les diferents institucions i serveis implicats en aquest: Serveis Socials de Pineda de Mar, la Policia Local de Pineda i els Mossos d’Esquadra, en concret del Grup d’Atenció a la Víctima, l’Àrea Bàsica de Salut i el Servei d’Intervenció Especialitzada del Maresme.

La redacció d’aquest protocol ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i defineix un marc teòric i procedimental d’actuació davant d’una situació de violència masclista. També es posa èmfasis en la prevenció d’aquests tipus de conductes, sobretot en l’àmbit social i educatiu, així com la fase posterior a l’actuació, amb la recuperació de la víctima.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor ha destacat la feina realitzada, no només en l’elaboració del protocol local, sinó en també en la tasca diària dels diferents serveis implicats i l’acompanyament que realitzen a les víctimes en moments tan delicats. En la mateixa línia la regidora de Polítiques de Gènere Verònica Rebollo declara que el protocol posa en valor a les persones i institucions que intervenen en l’abordatge d’aquesta problemàtica.