L’Ajuntament de Pineda de Mar estudia mesures econòmiques per empreses i autònoms afectats per la crisis del Covid-19

S’estudia l’ajornament i devolució d’impostos municipals i establir línies d’ajuda. Podeu consultar les diferents convocatòries d’ajudes al web ww.pinedademar.cat/coronavirus-ajudes.

L’aturada de l’activitat econòmica degut a la crisis sanitària del coronavirus Covid-19 comportarà problemes econòmics a empreses i autònoms. Tant el govern de l’Estat com el de la Generalitat ja estan estudiant algunes mesures per combatir-los. Complementàriament a aquestes mesures, l’Ajuntament de Pineda de Mar estudia mesures econòmiques en les competències municipals per tal d’alleugerir la situació a les empreses i autònoms de Pineda.

Entre d’altres mesures s’està estudiant l’ajornament dels terminis de pagament de certs tributs municipals, la reducció proporcional de taxes municipals en serveis que no es poden arribar a oferir, com ara la d’ocupació de la via pública per part d’establiments de restauració i l’impost de béns immobles (IBI) a empreses i comerços del municipi.

Agilitzar el termini del pagament a proveïdors

L’Ajuntament garanteix el pagament als proveïdors municipals amb el compromís de mantenir els terminis de pagament tot i la situació d’estat d’alarma decretada el passat dissabte. La mitjana de dies de pagament ara mateix és de 28 dies.

Ajudes del totes les administracions

Durant aquests dies es preveu que es vagin publicant les diferents ajudes de les diferents administracions. A mesura que es vagin publicant, les podreu consultar a través del lloc web especialment habilitat www.pinedademar.cat/coronavirus-ajudes