En marxa les obres per a la construcció del nou CAP al carrer Tribala

La previsió de la Generalitat és que el nou CAP estigui finalitzat el mes de juliol de 2024. El pressupost total de l'execució del contracte és de 4.417.548,05 euros i la superfície ocupada de 2.542,85 m2

Comencen les obres per a la construcció del nou Centre d'Atenció Primària al carrer Tribala, que substituirà l'actual del carrer Tarragona. La construcció es farà sobre espai cedit per l'Ajuntament de Pineda de Mar a la Generalitat de Catalunya, que es dóna un termini aproximat de 18 mesos per tenir enllestida l’edificació. La previsió, doncs, és que l'obra estigui acabada a durant el mes de juliol del 2024.

El projecte comporta una renovació i modernització important respecte de l'actual edifici del carrer Tarragona. Es dedicaran un total de 4.417.548,05 euros exclusivament a la seva construcció, de 10’60 metres d’alçada que acabarà ocupant un espai de 2.542,85 m2 distribuit en tres plantes: una planta soterrani, una planta baixa i dues de superiors. La intenció, segons descriu el projecte, és reduïr al mínim els desplaçaments verticals a efectes de millorar l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i facilitar el desenvolupament de la feina dels professionals sanitaris.


Distribució dels serveis per plantes

En planta baixa s’hi ubicarà l’àrea d’entrada, l’àrea d’atenció no programada i l’àrea de pediatria. A planta primera s’hi ubicaran la major part de l’àrea de medicina general, polivalent i odontologia. A la planta soterrani hi haurà la consulta de tocoginecologia i llevadora, algunes consultes de l’àrea de medicina general, l’àrea d’activitats comunitàries, àrea de personal, emmagatzematge i la base del SEM amb accés independent.

Més de 30 consultes simultànies

El nombre total de sales d’atenció als pacients serà de 31, permetent atendre una trentena de casos a la vegada. Les sales estaran distribuïdes de la següent manera: 4 Sales de Tractaments generals, 4 Box polivalent, 4 Sales de Consulta Pediàtrica, 8 Sales de Consulta medicina general, 8 Sales de Consulta Infermeria, 1 sala de Consulta d'Odontologia i 2 Sales de Consulta Polivalent.