Els tres Reis d’Orient muntaran un campament de Nadal a Pineda de Mar

L’ajuntament de Pineda ha adaptat la programació de Nadal d’enguany a les circumstàncies i mesures sanitàries. Trobareu tota la informació a www.pinedademar.cat/nadal. El campament es podrà visitar els dies 2, 3 i 4 de gener i totes les famílies de Pineda amb infants de 0 a 10 anys tindran una entrada gratuïta.

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha donat a conèixer aquest matí la seva proposta d’activitats per aquest Nadal. A causa de l’actual situació sanitària s’han hagut de suspendre actes tradicionals i adaptar-ne d’altres. La voluntat del consistori ha estat poder mantenir aquelles activitats que es puguin organitzar prenent totes les mesures de seguretat, sobretot pels infants. Així destaca la instal·lació d’un campament reial a l’Escola Municipal Sant Jordi que es podrà visitar els dies 2, 3 i 4 de gener. A més, tot i que no faran la seva habitual cavalcada, els Reis de l’Orient es deixaran veure per Pineda la tarda del dia 5.

Descarrega't aquí tot el programa de Nadal Pineda 2020

Campament dels Reis d’Orient «La fàbrica d’Il·lusions»

Els dies 2, 3 i 4 de gener l’Escola Sant Jordi albergarà el campament dels Reis d’Orient «La fàbrica d’Il·lusions». Es tracta d’un espai des d’on els ajudants de Ses Majestats acabaran de planificar el repartiment de regals de tots els nens del municipi. Melcior, Gaspar i Baltassar han volgut agrair la col·laboració del poble de Pineda convidant a tots els nens i nenes a conèixer de primera mà com preparen la nit més màgica de l’any. Totes les famílies empadronades amb infants d’entre 0 i 10 anys podran visitar el campament gratuïtament i tindran preferència a l’hora d’escollir dia i hora a la cita prèvia que s’habilitarà per aquesta activitat.

Passejada reial del 5 de gener

Les mesures de seguretat contra la Covid-19 fan inviable que els tres Reis d’Orient puguin realitzar la tradicional cavalcada. Tot i això, els nens i nenes de Pineda podran veure a Ses Majestat arribant al municipi. Serà gràcies a la Passejada Reial que faran pels carrers de Pineda: una passejada sense comitiva reial i sense aturades, per això es demana que els infants que vulguin veure’ls i saludar-los ho facin des de la finestra o balcó. L’ajuntament informarà de tots els carrers per on passarà la passejada i l’hora aproximada. A través de les xarxes socials de l’ajuntament i de Ràdio Pineda es podrà seguir com els Reis d’Orient entren a l’ajuntament de Pineda. Allà seran rebuts per l’alcalde en un acte a porta tancada, qui els entregarà la clau màgica del municipi per entrar a totes les cases i poder entregar tots els regals.

Dinamització dels eixos comercials de Pineda

L’ajuntament de Pineda, en col·laboració amb l’associació de comerciants Gent de Pineda, ha organitzat una sèrie d’activitats per dinamitzar els principals carrers dels eixos comercials de Pineda Centre i Poblenou. Els espectacles itinerants, pensats per evitar aglomeracions, volen acostar els veïns i veïnes de Pineda al comerç local. Es realitzaran durant els caps de setmana del 12 i 18 de desembre i 2 de gener.

Un Nadal més solidari que mai

Aquest Nadal hi haurà més famílies que necessitaran ajuda. És per això que la Hermandad del Rocío de Pineda i la Cofradia del Crist Jacent organitzen la campanya de recollida d’aliments i joguines a benefici de Creu Roja Pineda i Càritas Pineda i Poblenou. S’han reforçat les formes per col·laborar: punts fixes a dependències municipals, dies amb voluntaris als carrers, establiments col·laboradors, aportacions econòmiques,... Podeu consultar tots els detalls de la campanya a www.pinedademar.cat/nadal

Activitats tradicionals, amb totes les mesures de seguretat

L’Associació de Veïns Unió de Poblenous i Sons of Poblenou volen convidar a tots els nens i nenes a fer cagar el tió. Es farà a la plaça de la biblioteca el diumenge 20 de desembre. Els voluntaris i voluntàries de les entitats vetllaran pel correcte funcionament de l’activitat: que es guardin les distàncies de seguretat entre els participants, es respectin els torns d’accés i que els participants tinguin en tot moment les mascaretes ben posades. Per la seva banda les associacions de veïns i veïnes del Carme, Poblenou i les Creus han traslladat els tradicionals pessebres a diferents espais: es podran visitar al local social del Carme, a l’espai Poblenou i a l’hermita de les Creus respectivament. El pessebre municipal es mantindrà a la seva habitual ubicació a l’Oficina de Turisme i es podrà contemplar des de la plaça Catalunya.

Musical, concert de Nadal i Pastorets amb aforament limitat

La programació de L’Auditori de Pineda també es guarneix de Nadal. Dissabte 12 de desembre la Roda Produccions presentarà el seu musical familiar «Nit de Reis» amb sessió a les 16 i a les 18 h. Diumenge 27 de desembre (també en dos passes a les 18 i a les 20 h) la Big Band Jazz Maresme & Marian Barahona ens oferiran el tradicional concert de Nadal. La recaptació d’aquest concert serà a benefici de la campanya de joguines i aliments. Podeu comprar i reservar la vostra entrada a www.auditoripineda.cat

Per últim el Centre Cultural i Recreatiu també programa funcions de «Els Pastorets» pels dies 25 de desembre i 2, 3 i 6 de gener. Consulteu horaris i venda d’entrades a www.ccrpineda.com

Il·lumina el teu balcó

A causa de l’actual situació sanitària, aquest any no es podrà fer acte d’encesa a plaça Catalunya. Per aquest motiu l’ajuntament de Pineda de Mar vol animar als veïns i veïnes del municipi a il·luminar i decorar els seus balcons i finestres, També de negocis i aparadors de comerços. Amb la campanya «Il·lumina el teu balcó» es busca que la il·lusió del Nadal arribi fins a l’últim racó de Pineda en aquest any tan complicat per a tothom.