El Comitè de Sequera analitza l’entrada en l’estat d’excepcionalitat

La darrera reunió del comitè va celebrar la millora en la situació de sequera però fa una crida a no relaxar-se. La sortida de l’estat d’emergència no elimina totes les restriccions, les retorna a l’anterior estat d’excepcionalitat.

Tot i que els darrers dies han caigut pluges amb notables quantitats d’aigua registrades, i malgrat la sortida de l’estat d’emergència, el Comitè de Sequera de Pineda de Mar fa una crida a no relaxar-se. Satisfets pel canvi de tendència, l’anàlisi realitzat durant la darrera reunió deixa un missatge clar: encara no s’ha acabat.

I és que la sortida de l’estat d’emergència no suposa el final de les restriccions ni l’oblit definitiu de la sequera. En aquests moments, Pineda es manté en estat d’excepcionalitat. Amb tot, hi ha motius per estar satisfets de la tasca duta a terme durant el període d’emergència amb la cerca de fuites, la instal·lació de vàlvules reguladores, la reducció del consum en equipaments municipals o l’adaptació del verd urbà per reduïr l’ús del reg.

Dades positives i resiliència

El comitè va analitzar les xifres de consum d’aigua registrat en els diferents estadis de la sequera. Es va constatar que la ciutadania de Pineda va complir satisfactòriament amb els paràmetres fixats, mantenint el consum diari per habitant per sota del fixat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Restriccions durant l’excepcionalitat

A més de les dades, el comitè va analitzar les restriccions que comporta el nou estadi i que fixa el consum permès en 230 litres per habitant i dia. L’excepcionalitat permetrà el reg de supervivència d’arbres i plantes, però mantindrà prohibit emplenar fonts ornamentals o la neteja amb aigua de carrers --excepte per motius de salubritat-- i vehicles. Igualment, es manté la prohibició d’omplir piscines privades d’ús individual o unifamiliar, permetent només el reompliment d’aquelles amb recirculació d’aigua.