El comerços de Pineda podran avisar a la Policia Local a través d’una aplicació mòbil

El nou sistema d’avís serà gratuït per tots els comerços. Es tracta d’un botó virtual que s’instal·la al telèfon mòbil per sol·licitar la presència de la policia davant un fet greu.

L’Ajuntament i la Policia Local de Pineda de Mar posen en marxa un nou sistema d’avís destinat a comerciants per sol·licitar ajuda davant de situacions delictives. Es tracta d’una aplicació per a telèfons mòbils amb un botó virtual que, al polsar-lo, genera un senyal d’emergència a la central de la policia local indicant el comerç que està sol·licitant l’atenció.


L’Ajuntament de Pineda de Mar ofereix aquest nou mètode d’avís a tots els comerços del municipi de forma gratuïta. Per adherir-se a aquest nou sistema només caldrà emplenar i signar el contracte, amb el compromís que només s’utilitzarà per fets greus i que s’estiguin produint en aquell moment: situacions de greu alteració d’ordre públic, com baralles, i robatoris amb intimidació, violència o força sobre les coses. No podran sol·licitar l’aplicació aquells comerços que, per llei, estiguin obligats a tenir un sistema d’alarmes (com entitats bancàries, joieries o similars). L'aplicació només està disponible pel sistema operatiu Android.


En els propers dies, des del consistori i amb el suport de l’associació de comerciants Gent de Pineda, es durà a terme una campanya informativa per l'adhesió als comerços de Pineda. Aquesta campanya també es reforçarà amb les visites que realitzarà la Policia de Proximitat a diferents establiments.

Els comerços interessats poden emplenar el contracte d’inscripció i enviar-lo al correu electrònic policia@pinedademar.cat.