El carril bici connecta l’estació de RENFE fins a l’Institut Pineda

El traçat té una longitud de 2.312 metres i connecta de nord a sud, passant per diferents equipaments municipal d’interès. Està finançat pels fons europeus Next Generation, situant Pineda als nivells de mobilitat sostenible planificats des de la Unió Europea.

Pineda connecta el municipi de nord a sud amb mobilitat sostenible. El carril bici té una longitud de 2.312 metres, passant per punts d’especial interès com els centres educatius Institut Pineda, les escoles Mediterrània i Jaume I, l’Espai Jove-Can Jalpí, l’Església, la Biblioteca M. Serra i Moret, l’Ajuntament, Oficina de Turisme i Can Comas, axí com les zones residencials adjacents i la plaça de l’Estació.

El projecte inclou la remodelació de la plaça de l’Església, davant del Centre Cultural, pacificant el sector al trànsit rodat, i recuperant l’espai públic pel vianant.

Finançament europeu

El projecte respon a l’adaptació de Pineda a les normatives europees per a la mobilitat sostenible, la progressiva reducció de la contaminació i el compromís amb el medi ambient i la salut. Ha comptat amb el suport econòmic dels Fons Next Generation UE per a un projecte per valor de 308.325,25€ de pressupost d’execució.

Compromís amb la mobilitat sostenible

A més, l’Ajuntament complementarà aquest carril bici amb un altre projecte Next Generation, implementant 33 estacions d’aparcament de bicicletes, 4 plataformes de parades de bus, i 11 noves marquesines, que milloraran el servei del transport públic de viatgers i la mobilitat del municipi.