Campanya de plantació i reposició d'arbres

Durant els propers dies s'intervindrà en l'arbrat urbà del municipi, plantant un total de 53 arbres. L'actuació s'efectuarà a diferents carrers i avingudes del municipi, substituint aquells arbres en regressió que no resistiran les condicions del canvi climàtic

Ha començat una nova campanya per a la millora de l'arbrat urbà municipal. Iniciada a principis de setmana, la campanya preveu la plantació d'un total de 53 nous arbres, part dels quals substituiran aquells en mal estat o que degut al canvi climàtic tindran més difícil la supervivència i bona salut durant els propers anys. En aquest sentit, els nous arbres formen part d'espècies més adaptades a la calor i més resistents a la sequera.

Davant les previsions climàtiques dels últims anys, la regidoria d'Espai Públic pretén avançar-se i garantir unes condicions adequades per tal que l'arbrat municipal pugui seguir complint les seves funcions, tant de regulació de temperatura i generació d'espais d'ombra, com de reducció de CO2 i de retenció de polució a través de les seves fulles. Alguns dels arbres que seran substituïts, tot i l'aparent bon estat, ja presenten un grau important de regressió que no els permetrà seguir adaptats a l'espai urbà ni generar els recursos ecosistèmics necessaris.

Intervencions puntuals a diversos espais

Les intervencions previstes tindran un caràcter minuciós, actuant només en aquells casos indispensables, sigui per la salut del propi arbre o per la perillositat que pot generar. No es preveuen grans intervencions en un mateix espai, sinó petites intervencions al llarg de tot el municipi. L'actual campanya intervindrà al carrer Cardenal Cisneros, carrer Comtal, passeig Marítim, l'avinguda Generalitat, l'avinguda Montserrat, la plaça de les Parlmeres, plaça Països Catalans, carrer Empordà, carrer València, Passeig de Mar i carrer Anoia.