Bonificacions fiscals i campanya de dinamització per als bars i restaurants de Pineda de Mar

Es rebaixarà un 50% fins desembre la taxa de terrasses per adaptar la fiscalitat a la nova realitat. El consistori facilitarà les autoritzacions d’ampliacions d’espai de les terrasses per compensar les limitacions d’aforament.

Pineda de Mar es prepara per a l’entrada del municipi a la fase 1 de la desescalada. Aquesta fase contempla l’obertura de les terrasses a un 50% de la seva ocupació. Per això l’Ajuntament de Pineda ha preparat una sèrie de mesures enfocades tant a flexibilitzar i dinamitzar el sector de la restauració en el procés cap a la nova normalitat, com també per compensar les pèrdues econòmiques d’aquests establiments durant el temps que no han pogut obrir.

Per una banda es rebaixarà un 50% la taxa de terrasses per adaptar la fiscalitat a les noves normes d’aforament. Aquest impost es pagarà des de la reobertura de l’establiment fins al 31 de desembre de 2020. Per un altra banda, i per aquells establiments que ho sol·licitin, s’agilitzaran les autoritzacions d’ampliació de l’espai, sempre que sigui possible, de terrasses amb l’objectiu de compensar les limitacions d’aforament. Per qualsevol dubte o consulta els establiments de restauració poden enviar un correu electrònic a ajuntament@pinedademar.cat o trucar al 93 767 15 60.

Nova línia d’ajuts

L’Ajuntament de Pineda treballa en una nova línia de subvencions per ajudar a les empreses del municipi que hagin vist minvar la seva facturació a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. En aquest sentit es compensarà els imports dels impostos municipals ja abonats, com són la taxa d’escombraries comercials, l’impost de vehicles comercials i els guals que pertanyin a empreses del municipi. El consistori destinarà 85.000€ a aquesta mesura.

Aquest ajut complementarà els ja aprovats per compensar fins a 1350 € la disminució d’ingressos de les famílies del sector empadronades a Pineda i els ajuts a empreses, persones autònomes i assimilats de 600 € destinats a aquells col·lectius que no han rebut cap ajut de cap altra administració pública. La primera convocatòria, que serveix per compensar les pèrdues econòmiques del mes de març, finalitza el seu període de sol·licitud demà divendres. Les properes convocatòries d’aquest ajut aniran destinades a compensar les pèrdues d’abril i maig.

Dinamització i visibilització dels establiments de restauració i comercials

L’Ajuntament de Pineda de Mar, juntament amb l’Associació de botiguers Gent de Pineda, està treballant en un pla de dinamització de les empreses comercials i de serveis del municipi. La campanya, que es presentarà dimecres 20 de maig, tindrà per objectiu potenciar el consum intern del municipi, que es calcula que mobilitzarà més d’un milió d’euros i també beneficiarà a les empreses de restauració.

D’altra banda l’Ajuntament de Pineda de Mar i Ràdio Pineda engegaran dilluns vinent una campanya gratuïta de promoció i suport als establiments de restauració, comerços i de serveis del municipi per afavorir la visibilització d’aquests establiments. Ràdio Pineda entrevistarà a dues empreses cada dia fins al mes de juliol amb l’objectiu que aquestes puguin donar a conèixer els seus productes i serveis, les novetats que presenten, accions promocionals, etc. Les empreses que desitgin participar en aquesta acció de promoció poden sol·licitar-ho de dilluns a divendres de 9 a 13 h al telèfon de Ràdio Pineda 93 767 1919 fins el 30 de juny.