Afectació en els serveis per la prevenció del SARS-CoV-2 (Coronavirus) a Pineda de Mar

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha acordat una serie de mesures per prevenir la transmissió del virus.

Per tal de prevenir la transmissió del virus SARS-CoV-2, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha dictat una serie de mesures d’acord a les directrius marcades pels organismes competents de salut pública de la Generalitat. Aquestes mesures s’aplicaran des de divendres 13 de març i fins, almenys, els propers 14 dies:

 • Tancament de llars d’infants municipals, escoles i instituts i centres d’educació especial.
 • Tancament de l’Escola d’Adults, Escola de Música, Aula de dansa, PTT i Cursos de Català del CNL.
 • Tancament del Complex Esportiu Municipal Can Xaubet.
 • Tancament de la Biblioteca M. Serra i Moret i del punt de lectura del Casal d’Avis de Poblenou.
 • Tancament del Casal d’Avis de les Mèlies i Poblenou.
 • Cancel·lació de les jornades de portes obertes previstes als centres d’educació de Pineda des del mateix divendres 13.
 • Cancel·lació de tota l’activitat desenvolupada a L’Auditori.
 • Cancel·lació de totes els esdeveniments esportius.
 • Cancel·lació de totes les activitats extraescolars que es realitzin en espais públics, inclosos entrenaments esportius.
 • Cancel·lació de totes les activitats organitzades per l’ajuntament a Can Comas, espai Jove Can Jalpí, Centre Cívic Poblenou i Centre Innova (tallers, xerrades formacions, club de feina, etc). Tots aquests equipaments romandran oberts per a l’atenció al públic.
 • Cancel·lació de totes les activitats organitzades per entitats i associacions en espais públics.

Pel que fa a l’atenció al públic a les dependències municipals com l’Oficina d’Atenció Ciutadana, Serveis Socials, Policia Local, etc. es mantindran obertes malgrat es demana a la població que es faci un ús responsable dels servei: posposar aquelles consultes, visites i tràmits que no tinguin un caràcter urgent, així com utilitzar l’atenció telefònica en aquelles gestions que sigui possible.

L’Ajuntament també ha traslladat als treballadors municipals mesures de protecció per prevenir el contagi.

Des de l’ajuntament de Pineda es recomana estar atents als mitjans de comunicació oficials (web, Facebook i Twitter) i Ràdio Pineda per seguir l’evolució i mesures que es puguin prendre respecte al virus així com evitar compartir informació que no hagi estat contrastada per mitjans oficials per evitar situacions de pànic innecessàries.

Totes aquestes mesures s’han pres en la Comissió de Seguiment del Coronavirus a Pineda que s’ha constituït aquest migdia i ha comptat amb la presència de l’alcalde Xavier Amor, la primera tinent d’alcalde i regidora de comunicació Sílvia Biosca, el regidor de Salut Santiago Macip, la regidora de Recursos Humans Ester Puertas, els caps d’àrea de l’ajuntament, representants del Comitè d’Empresa i representant de la Junta de Personal, així com el Director de la unitat d’atenció continuada i urgències de base territorial (ACUT) Sergi Granell. La comissió es reunirà periòdicament per avaluar la situació del virus al municipi.