Abel Caballero apadrina el Nadal a Pineda

L’alcalde de Vigo ha aparegut en vídeo durant la presentació del programa de festes d’enguany anunciant que ben aviat visitarà el municipi del maresme per visitar el muntatge de «Nadal a Pineda». A la presentació s’ha donat a conèixer el plat fort del programa: «Nadal a Pineda», una experiència única de llums, decorats i animació en un recorregut pel centre de Pineda.

El bar El Centre, del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, ha estat el lloc escollit per donar a conèixer la programació de Nadal d’enguany al municipi. L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i la regidora de cultura, Sandra Pérez han presentat el programa d’activitats que va del 3 de desembre i al 8 de gener. La presentació ha comptat amb un padrí referent en les celebracions nadalenques: Abel Caballero, alcalde de Vigo, a volgut fer arribar un missatge animant a la ciutadania a participar de les activitats programades. També ha anunciat que ben aviat visitarà el municipi en motiu de muntatge nadalenc que s’està preparant per poder per teixir possibles aliances i col·laboracions de futur.

Com a aposta principal del programa 2021-22 destaca l’activitat «Nadal a Pineda», tota una experiència de llums, decorats, animació i personatges en un recorregut pels carrers del centre de la localitat. En aquests viatge les persones visitants acompanyaran a la pirata Neda i la seva fidel companya la gavina Cua Freda en la seva missió per salvar la fàbrica d’il·lusions dels malvats Corsaris SARS des de l'església de Santa Maria fins a l’espai Sara Llorens a la plaça de les Mèlies. Pel camí gaudiran de decorats màgics, llums de tota mena, animació i un mapping a la façana de Can Comas entre altres sorpreses. Els visitants podran seguir el camí amb tota una explicació accessible a través de codis QR. El recorregut s’encendrà cada dia a les 17.45 h a partir del 3 de desembre i es projectarà el mapping a la façana de Can Comas a les 18, 19 i 20 h. I com a cloenda a les 19.45 h començarà el passa-carrers des de l'església de Santa Maria fins a la plaça de les Mèlies. Podeu consultar tots els dies i horaris d’aquesta activitat a la web www.nadalapineda.cat

Encesa de Nadal a Pineda

L’habitual encesa de llums a Pineda de Mar es celebrarà aquest divendres 3 de desembre. Primerament, s’il·luminarà l’eix comercial del barri de Poblenou a les 18 h. Una hora abans hi haurà animació pels més menuts i xocolatada popular al carrer Veneçuela (Cal Vedat). A Pineda Centre l’encesa de les llums es viurà des del carrer Antoni Doltra, davant de l’església de Santa Maria. A partir de les 17 h també es farà l’habitual xocolatada i hi haurà l’actuació familiar «Tic tac ja toquen quarts de Nadal». A les 19 h es farà l’encesa a Pineda Centre i es farà el primer recorregut de «Nadal a Pineda» fins a l’Espai Sara Llorens a plaça de les Mèlies.

La Fàbrica d’Il·lusions, a l’Espai Sara Llorens

Per segon any consecutiu, SES Majestats els Reis de l’Orient han decidit instal·lar a Pineda la seva fàbrica d’Il·lusions, en aquest cas a l’Espai Sara Llorens. Des del mateix dia de l’encesa, el 3 de desembre, ja se’ls podrà veure treballant dins l’espai. Si els malvats Corsaris SARS no ho impedeixen, es podrà visitar de forma gratuïta a partir del 27 de desembre de 17.30 a 20.30 h perquè tots els nens i nenes puguin entregar la seva carta i veure com s’ultimen els detalls per a la nit més màgica de l’any.

Fira de Nadal, 4 i 5 de desembre

L’endemà de l’encesa Pineda reviurà un clàssic d’aquestes dates: la Fira de Nadal. Amb més de 100 parades d’artesania, els visitants també podran gaudir d’espectacles itinerants, animacions i exhibicions, tallers gratuïts infantils i familiars i demostracions d’oficis antics.

Festa de Cap d’Any a plaça Espanya

Després de l’aturada imposada per la pandèmia, aquest 31 de desembre Pineda recuperarà la seva habitual revetlla de Cap d’Any, en aquest cas a plaça Espanya. A partir de les 23.30 h començarà la Festa 80 amb D-Covers i Selecta Djs. A mitjanit es repartirà raïm i cava per a totes les persones assistents per donar la benvinguda a l’any nou.

Cavalcada de Reis

Enguany també torna la Cavalcada de Reis en el seu format habitual. Com a novetat, el matí del 5 de gener SES Majestats arribaran al barri de Poblenou, les Creus i el Carme i a les 16 h també visitaran Can Carreras perquè tots els infants puguin fer-s’hi fotos amb col·laboració amb totes les associacions de veïns.

Impuls del comerç i la restauració local

Amb la programació que s’acaba de publicar, el consistori vol donar un impuls a l’economia local, situant a Pineda com a punt d’atracció durant la campanya comercial més important de l’any. Per la seva banda, el comerç de Pineda també apostarà per aquesta campanya: els comerços adherits a l’associació de comerciants Gent de Pineda sortejaran un viatge per a 4 persones a Disney Land Paris i 1500 € en vals de compra. A més, i pensant en el sector de la restauració, des de les xarxes socials de @nadalapineda es realitzaran sorteigs d’àpats als establiments del municipi.

Implicació de les entitats

Després que la situació pandèmica impedís que el Nadal anterior es celebrés amb normalitat, enguany les entitats i associacions de Pineda s’han bolcat en l’organització i col·laboració d’actes per a tots els públics en aquestes dates: el programa de Nadal 2021-22 hi trobareu mercats, exhibicions, concerts, tallers, pessebres, tió i patges reials, entre moltes altres opcions.

Consulta tot el programa a www.nadalapineda.cat