Xerrada per als afectats per les accions de Bankia

L'associació d'afectats Apredef fa així divulgació de les pautes que poden seguir els titulars d'accions da Bankia que ara veuen com han perdut els seus estalvis

L'Associació per a la Defensa d'Afectats per Productes Financers d'Alt Risc, APREDEF, farà aquesta tarda una conferència a Pineda per tractar i atendre a les persones propietàries d'accions de Bankia. La xerrada serà oberta a tothom, però especialment a les persones que van comprar accions de Bankia i ara veuen que han perdut els estalvis.
Bankia va sortir a borsa al juny de 2011 i molts estalviadors van invertir en accions d'aquest caixa d'estalvis ja que es va fer una gran campanya per aconseguir capital per l’entitat. La campanya, va fer que clients de tota la vida compressin accions sense conèixer el risc i la rendibilitat dels títols. Després de la fallida de Bankia i el posterior rescat amb diner públic, el valor de les accions va baixar en picat.

Segons ha explicat a Ràdio Pineda l’advocada d’APREDEF, Arianna Serra, en molts casos, la recuperació de la inversió inicial no arriba ni a un 5% del capital invertit inicialment. I segons ha dit, APREDEF argumenta davant dels jutjats ''falsedat numèrica i documental, per reclamar la nul·litat dels títols, aconseguint la devolució dels diners com va passar amb els titulars de les preferents i subordinades''.
APREDEF explicarà com es pot reclamar, quins passos cal seguir i els terminis de temps per fer-ho, o com es poden fer demandes, entre altres dubtes dels assistents. Arianna Serra ha dit que les persones afectades eren sobretot petits estalviadors. La xerrada es farà aquest dimarts dia 4 de novembres a l'Auditori de Can Comas, a partir de 2/4 de 7 de la tarda.