Aquest dimecres es posa en marxa la campanya de salut 'Pineda sense Fums'

L'acte d'inauguració de la campanya contra el tabac comptarà amb la participació de representants del Departament de Salut de la Generalitat, de l'ICS i del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona

D'uns mesos ençà, han estat treballant colze a colze professionals de l'ABS de Pineda (ICS) l'Ajuntament, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la Comunitat Terapèutica del Maresme (Salut mental) i el col.lectiu de farmacèutics locals. El procés compta amb la xarxa d'entitats del municipi perquè a través de les seves activitats programades siguin alhora altaveu de la campanya i dels valors de respecte a la salut que vol fer arribar. 
El proper dia 29 d'octubre es donarà el tret de sortida d'aquesta Campanya de Salut Comunitària que vol que es parli del tabac. Tan els professionals de la salut com el mateix ajuntament es proposen que tothom es plantegi com a millor opció viure sense el tabac. Un missatge que es pretén que arribi molt especialment als que encara no són fumadors, però també, és clar, als que tenen dificultats per deixar de fumar.
La campanya s'allargarà fins el dia 31 de maig del 2015, Dia Internacional contra el Tabac.
El tabac és la primera causa de mort evitable, i un factor que empitjora les malalties càrdiovasculars, que provoca diversos tipus de càncer i bronquitis crònica. Causa més morts a Catalunya que la SIDA, les drogodependències i els accidents de trànsit junts. Des de la regidoria de Salut es fa una crida a les entitats perquè integrin el missatge de la campanya en les seves activitats habituals “per fer una proposta, en positiu, en favor de la salut”. La majoria de les escoles locals participaran en algun dels actes programats dins de la campanya contra el tabac.
En l'acte d'inici de campanya previst per aquest dimecres 29, a les 20 hores, a la Sala de Plens Municipal, es preveu que assisteixin el Dr. Antoni Mateu, Secretari de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat, Sara Rodríguez, Coordinadora d'Atenció Primària ICS-IAS, gerència de l'ICS de Girona i el Sr. Jordi Dalmases, President del Col.legi de farmacèutics de Barcelona, entre d'altres.