Pineda inicia la recollida de residus orgànics domèstics

La campanya, que es farà per fases, començarà per la zona centre a partir d'aquest mes d'octubre

Aquesta mateixa setmana, uns informadors passaran pels habitatges del centre de Pineda a lliurar un kit on fer la tria per reciclar la matèria orgànica. En cas que no  us trobin a casa, el podreu passar a recollir per un estand informatiu, dissabte 25 d'octubre i diumenge dia 26, a la Plaça Espanya.
Aquest mes comença a Pineda la recollida selectiva de residus orgànics domèstics. El nou sistema s'anirà establint de manera progressiva als diferents barris entre l'octubre i el desembre i anirà acompanyada d'una campanya informativa per a resoldre els dubtes que es puguin plantejar als ciutadans.
També es faran actes lúdics amb el nom 'Festa de l'Orgànica' a cada barri de Pineda, començant pel darrer cap de setmana d'octubre a la Plaça Espanya.
Als contenidors de color marró hi llençarem les restes de fruita i verdura, closques d'ou, restes de carn o peix, el pa, restes de cafè i infusions, els taps de suro, les petites restes de jardineria o el paper de cuina. Caldrà llençar-ho tot dins d'una bossa d'escombraries, preferentment, una bossa compostable. L'Ajuntament de Pineda també repartirà gratuïtament uns cubells de color marró, on es podrà dipositar la matèria orgànica a cada domicili. Val a dir que de cada 100 kg de residus orgànics, s'obtenen 20 kg de compost natural que s'utilitza en l'agricultura i jardineria.
Als contenidors de color verd hi llençarem tot allò que no sigui reciclable.
L'Ajuntament de Pineda informa que els nous contenidors de color marró es buidaran en dies alterns durant la temporada baixa i cada dia en temporada alta. A cada barri s'informarà dels dies de recollida.
Segons l'Ajuntament de Pineda si reciclem bé, es redueix a la meitat els residus que s'envien a la incineradora de Mataró.