440 participants a la Marató de Sang celebrada ahir a Pineda

La motivació dels ciutadans creix i se superen les donacions de l'última edició

Un total de 388 donacions de sang efectives i 438 oferiments ha mobilitzat la Marató de sang que es va fer ahir dijous a Pineda. Amb el lema 'Estàs viu, comparteix-la!' Pineda ha aconseguit un nou èxit de donacions superant els 348 donants de l'edició de l'any passat.

En destaquen les 71 persones que no havien donat mai sang, i es van iniciar en la donació en aquesta Marató de Pineda de Mar. Una xifra molt positiva per a la convocatòria que es va celebrar aquest 25 de setembre.

Ahir, es va viure una jornada festiva, tant a Pineda centre com a Poblenou ja que hi van participar entitats, institucions, empreses i particulars que han donat suport i s’han implicat organitzant un seguit d’activitats lúdiques. Una de les novetats d'aquest any va ser la participació de les escoles. Aquest any, les escoles s’han acollit a la iniciativa “Escola d’Heroi”, un projecte que neix amb la voluntat de conscienciar a la mainada sobre la importància de la donació de sang a través d'un conte que explica com el Fredi i la Neli, dos superherois de la donació de sang, poden ajudar a les persones, i salvar vides. També les escoles Poblenou, Jaume I, Aloc i Mediterrània van visitar les unitats de donació de sang. Les donacions es van poder fer fins les 10 del vespre al Casal d'Avis Les Mèlies i a la Plaça del Pilar de Poblenou on els nens van passar una bona estona fent tallers.

La Marató és organitzada pel Banc de Sang i Teixits en coordinació amb l'Ajuntament de Pineda des de fa 8 anys. Les entitats promotores volen donar les gràcies a totes les persones que ahir van anar a donar sang.