Preparats per la 8a Marató de Sang que se celebra aquest dijous

La Regidoria de Salut i el Banc de Sang i Teixits confien en que hi haurà una gran afluència de donants donada l'alta participació que acostuma a tenir la nostra població

Estàs viu, comparteix-la! Amb aquest eslògan es vol animar a la participació a la Marató de Donacions de Sang d'aquest dijous a Pineda.  La Marató, organitzada pel Banc de Sang i Teixits en coordinació amb l'Ajuntament de Pineda té per objectiu assolir un nou èxit superant els 348 donants de l'edició de l'any passat. La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques
Una de les novetats serà la participació de les escoles.  Aquest any, les escoles s’han acollit a la iniciativa “Escola d’Heroi”, un projecte que neix amb la voluntat de conscienciar a la mainada sobre la importància de la donació de sang a través d'un conte que  els explica com el Fredi i la Neli, dos superherois de la donació de sang,  poden ajudar a les persones, i salvar vides. També les escoles Poblenou, Jaume I, Aloc i Mediterrània visitaran les unitats de donació de sang. El responsable de les maratons de sang de Catalunya, Josep Maria Planella ha destacat la participació de les escoles, entre d'altres novetats.

La inauguració de la Marató serà a les 10 del matí al Casal d'Avis les Mèlies. Es farà el lliurament del premi a la guanyadora de l'eslògan de la marató de sang 2014, Estàs viu, comparteix-la!, Cristina Clos. Les donacions es podran fer de 10 del matí a 10 del vespre al Casal d'Avis Les Mèlies i a la Plaça del Pilar de Poblenou.

Pel que fa a les activitats i parades:

A la plaça de les Mèlies hi haurà les parades de la Penya Barcelonista, que sortejarà entre els donants dues entrades pel Barça;  ADIAM que donarà números pel sorteig d'un sopar per a dues persones al Restaurant Diagonal; l'Associació de Dones Pinedenques que oferirà montaditos de truites i la  Comunitat islàmica de Pineda Centre, que oferirà te als donants.
A les 12 a la plaça de les Mèlies hi haurà actuació de ball a càrrec d'Animació i Cultura i a partir de les 6 actuarà l' Associació de ball en línia Licoya També, a les 2 del migdia s'oferirà un refrigeri amb la col.laboració del Restaurant Diagonal, La Taverna, Can Formiga, pastisseria Bombonet i grup Serhs.

A la Plaça del Pilar l'Associació Islàmica oferirà te i pastes i també hi serà present el Servei d'Immigració Municipal. A les 6 de la tarda hi haurà l'actuació del Grup de ball en Línia Casal d'Avis Poblenou.

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.