La Festa Major petita a punt

Concerts, revetlles i recuperació de tradicions seran l'ànima de la Festa

La Festa Major Petita, la de Sant Joan Baptista, comença aquest cap de setmana amb la celebració de concert dos dies consecutius al Centre Cultural i Recreatiu, el dissabte 21, a les 20.30 i el diumenge 22, a les 19 h. El Gran Concert de Sant Joan 'De l'opera al cinema. Música d'escena' serà interpretat pel Cor Camerata Impromptu acompanyat de l'orquestra Barcelona Fhilarmonia que integra més de quaranta músics. Prop de cent persones dalt de l'escenari interpretant  cors i àries d'operes famoses, cançons del musical 'West side history' i bandes sonores de les pel·lícules més recordades de la història del cinema. l'Associació cultural Mare Nostrum ha estat l'organitzadora amb la col.laboració de l'ajuntament.

El diumenge 22 l'associació d'Amics del Pubillatge i la Confraria de Pescadors de Pineda recuperen una tradició en homenatge a les persones que han dedicat la seva vida a la mar. Si el temps acompanya, es farà una Processó Marinera de barques i una ofrena floral a la platja dels Pescadors. Tot arrodonit amb un dinar mariner a la Pl. Sant Pere Pescador, suquet de peix de roca inclòs.

El mateix dia coincideix amb el primer diumenge després de Corpus,  és el dia doncs de les les catifes de flors. Així, el grup de voluntaris que col.laboren amb la Parròquia de Santa Maria tornaran a omplenar de colors els carrers Doltra, Ciutadans, plaça de Catalunya i el tram del carrer de Mar que arriba fins Jaume I.

L'endemà, les revetlles seran el preàmbul de la Festa tradicional de Sant Joan, a diversos punts de la nostra població els veïns i associacions s'ajuntaran un any més per celebrar-les. L'associació de veïns de Can Cornet, a la plaça Pau Casals, la de Can Pelai, a l'Av. dels Tarongers, la de Can Carreres 'El Mirador' al mateix casal de l'associació o la que se celebrarà a la Platja dels Pins organitzada pel grup de la comparsa Tribala.

El dimarts 24, dia de Sant Joan, la programació començarà amb l'Ofici Solemne a les 12 del migdia a l'Església de Santa Maria. I al llarg del dia seguirà la 29ª Mostra de Coques Casolanes i Postres Casolans a la Plaça de les Mèlies, que com cada any organitza el Centre Cultural. A les 6 de la tarda, Passejada de Gegants. Sortiran des de la Plaça de Catalunya i seguiran pel C/ de Mar, c/Barcelona, Carrer Dr. Bertomeu i Plaça Mèlies. I per cloure les celebracions, l'audició de sardanes que enceta la temporada d'estiu. A les 7 de la tarda a la Plaça de les Mèlies, organitza l'Associació Cultural Mare Nostrum.