Los Santos de Maimona població convidada a FIRA SUD

El certamen de caire cultural i comercial s'inaugura aquest dissabte a les 12 del migdia

Aquest cap de setmana es celebrarà FIRA SUD, la mostra d'intercanvi, comercial i cultural al carrer, a les avingudes Mediterrània i Hispanitat de Poblenou. Los Santos de Maimona de Badajoz (Extremadura) és la població convidada d'aquest any amb una representació institucional que visitarà Pineda. L'alcalde de Los Santos de Maimona, Manuel Lavado, i l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, inauguraran FIRA SUD, acompanyats del Publillatge de Pineda, dissabte a les 12 del migdia, a la rotonda-monument de l'Avinguda Mediterrània amb Hispanitat. Durant la inauguració es ballarà la 'Dansa de Pineda', patrimoni cultural pinedenc, a càrrec d'Agnès Rodíe i dels voluntaris  que han assejat el ball per a la inauguració de FIRA SUD. La fira comptarà amb la participació de 90 artesans i comerciants, al recinte firal de les avingudes Mediterrània i Hispanitat i amb un programa ampli d'activitats.

Activitats de dissabte

Els actes programats per dissabte començaran a les 10.30h amb l'actuació del grup infantil Petits Musicae a l'escenari de Cal Vedat i la cercavila de les Forces Infernals i Diabolus Musicae pel recinte firal.  També dissabte al matí hi haurà Nordic Walking (10.30h), Cinemart (12.30h) i Tai-Xi (13h).

Dissabte a la tarda, el programa de FIRA SUD inclou: Hip-Hop Coromines (17h), concert de l'Escola de Música de Palafolls (18h), espectacle d'Animació i Cultura (19h), desfilada de vestits de flamenc Victoria a càrrec de la Hermandad Nuestra Señora del Rocío (19.30h i diumenge 11h), balls en línia a càrrec de Licoya (20.15h) i revetlla amb el grup pinedenc D'Lujo (22h). Les actuacions seran a l'escenari de Cal Vedat.  

Activitats de diumenge

Les activitats de FIRA SUD de diumenge començaran a les 10h amb una missa en honor a la 'Virgen de La Estrella', patrona de Los Santos de Maimona, a la Parròquia de Poblenou. Diumenge al matí hi haurà exhibició d'Aero Zumba (10h), Nordic Walking (10.30h), Desfilada de vestits de flamenc (11h), i balls en línia a càrrec del Casals d'Avis de Poblenou (11.30h).

Com a novetat a la fira, diumenge (12h) hi haurà una exhibició de la Unitat Canina a la zona de l'estand de la Policia Local de Pineda, amb la col·laboració de les policies de Calella i Canet. També a les 12h actuaran els Castellers de l'Alt Maresme, a la zona de Cal Vedat.

Diumenge a la tarda hi haurà dansa a càrrec d'Alícia Lluís de l'Escola de Dansa de Pineda (18h), sevillanes a càrrec de Matilde Abellán de l'Associació de Dones Pinedenques (19h) i balls a càrrec de Salsa Dance Studio (19.30h) a l'escenari de Cal Vedat. També hi haurà rom cremat a càrrec del XIP a la plaça del Pilar.

FIRA SUD està organitzada per les Regidories de Turisme i Comerç i Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Pineda amb la col·laboració de l'AAVV Unió de Poblenou i de les associacions de comerciants i empresaris 'Gent de Pineda', Timbalers de l'Alt Maresme, ArtxArt, Ntra. Sra. dels Dolors i Cris Jacent i Hermandad Ntra. Sra. del Rocío de Pineda i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Pineda.

Afectacions al trànsit a Poblenou

La Policia Local de Pineda ha informat que l'organització de FIRA SUD afectarà a la mobilitat del trànsit: els carrers del recinte firal estaran tancats a la circulació des de les 22h del divendres 30 de maig (retirada de vehicles a partir de la 1 de la matinada de dissabte) i fins a les 22h del diumenge 1 de juny. Les afectacions són a l'Avinguda Mediterrània (entre els carrers Diputació i Dr.Fleming), a l'Avinguda Hispanitat (entre el Rierany dels Frares i carrer Ponent), Passeig Europa (entre els carrers Puerto Rico i Dr. Fleming) i el parking de Cal Vedat. La Policia Local ha comunicat que sols es permetrà l'accés als carrers del recinte firal, als paradistes i als vehicles d'emergències.