Presenten als veïns i veïnes de Can Carreres el projecte de millora de l’urbanització

La Generalitat de Catalunya subvencionarà l’Ajuntament de Pineda de Mar amb 300.000 euros per encarr

L’urbanització de Can Carreres (afecta els termes municipals de Pineda de Mar i Calella) ha fet aquest dimecres al matí el primer pas per establir les mesures i els instruments per a fer possible la regularització dels dèficits de serveis que arrossega des de fa anys. L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i el de Calella, Josep Maria Juhé, han presentat al costat del secretari de Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Oriol Nel·lo, i la diputada d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Anna Hernández, el projecte de la Llei d’Urbanitzacions que ha donat una subvenció al consistori pinedenc per portar a terme l’encàrrec d’un pla especial i de reparcel·lació de la zona. La voluntat és afavorir la finalització de les obres d’urbanització i l’establiment de serveis a les urbanitzacions, amb l’objectiu d’assolir-ne la integració en el municipi i de millorar-ne la qualitat de vida dels residents, en el marc d’un desenvolupament urbanístic sostenible. L’acte s’ha celebrat al casal el Mirador de Can Carreres amb un centenar d’assistents.
 
Amor i Juhé han recordat als veïns i veïnes que han assistit a l’acte que amb l’esforç de tots s’ha aconseguit aquesta subvenció de 300.000 euros per millorar la zona i fer el primer pas per ordenar i dotar a l’urbanització dels serveis bàsics. Amor ha explicat que aquest serà un procés llarg i que prèviament cal fer la reparcel·lació de l’urbanització per regular la situació de les finques.
 
Els veïns i veïnes de Can Carreres han conegut de primera mà el procés que ha de seguir l’urbanització per a convertir-se en un “lloc on s’hi pugui viure amb dignitat”. Així de clar s’ha mostrat el secretari de Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Oriol Nel·lo, que ha manifestat la voluntat del govern català de tirar endavant aquesta Llei d’Urbanitzacions per tal que tinguin els carrers urbanitzats, enllumenat públic als carrers i xarxa de clavegueram. Nel·lo ha recordat que durant els anys seixanta es van construir moltes urbanitzacions, moltes de les quals es van promoure i comercialitzar sense el procés adequat de parcel·lació, planejament urbanístic, previsió de serveis, dotacions de sanejament i cabals energètics. Precisament, aquests són els serveis bàsics que la Generalitat vol dotar ara al conjunt d’urbanitzacions més importants del país.
 
Per la seva banda, la diputada d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Anna Hernández, ha expressat la seva satisfacció de veure com tres administracions catalanes –Generalitat, diputació i Ajuntament- i els propietaris de les finques d’una urbanització han de cooperar per tirar endavant un projecte complicat, però necessari com aquest. Hernández ha dit que amb l’acte es vol deixar palès que ara sí que hi ha un acord unànime per fer aquest projecte realitat.