Campanya 'Conviure amb els gavians'

L’Ajuntament de Pineda edita un full amb mesures preventives per tal d'evitar la proliferació d'aquest tipus de gavines

Amb el retorn de l'época de cria dels gavians, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pineda de Mar recorda les mesures preventives i consells davant de la proliferació d'aquest tipus de gavines dins del nucli urbà.

Des de l’Ajuntament es recomana revisar els terrats, les terrasses i els balcons dels immobles per tal d’evitar que els gavians hi facin el niu. En cas que ja hagin fet el niu, es recomana treure els ous i netejar el lloc on han niat per fer fora els adults. Això, però, cal fer-ho abans que neixin els polls perquè, en cas contrari, el problema s’allargarà fins que finalitzi el període de cria. Una època durant la qual aquesta espècie es pot comportar de manera especialment agressiva amb les persones.

També per prevenir la dispersió i el creixement de la població de gavians és important evitar que tinguin menjar al seu abast.

La Regidoria de Medi Ambient recorda que aquests ocells formen part del nostre paisatge, tan visual com acústic, i els seus sons poden ser habituals a primera hora del dia.