Sessió divulgativa sobre la Formació Professional Dual a Alemanya per a joves

La presentació del projecte serà el dimarts 18 de març al Centre Innova

Els joves d'entre 18 i 30 anys que vulguin estudiar i aprendre un ofici a Alemanya poden optar a fer l'anomenada Formació Professional Dual. Es tracta d'estudis que combinen la formació acadèmica amb pràctiques en empreses, remunerades amb 818 € nets mensuals (inclouen sou i subvenció). Pineda acollirà una sessió informativa sobre la FP Dual a Alemanya que es farà el 18 de març al Centre Innova.

El projecte anomenat CATAZUBI 2014 (Azubi és l'abreviació d'aprenent en alemany) va dirigit a joves d'entre 18 i 30 anys, de nacionalitat europea, amb estudis finalitzats d'ESO, cicle formatiu mitjà o superior i a l'atur. Els participants podran escollir entre vint professions, cursos intensius d'alemany a Catalunya, subvencions i ajuts i pràctiques prèvies a Alemanya.

A les sessions com la que es farà a Pineda el 18 de març, a les 5 de la tarda, s'informarà de les professions que es poden aprendre: del sector tècnic com mecànics de diverses especialitats (indústria, fusta, electrònica, construcció, etc.) i del sector de la restauració (cuina, gestió, serveis). També en l'àmbit sociosanitari (infermeria i cures), i en els sectors del comerç, informàtica, indústria química i logística. Segons la professió es demana als aprenents que tinguin estudis d'ESO, Batxillerat o un Grau Mitjà de FP. Els joves seleccionats per fer la FP Dual obtindran la titulació oficial i la possibilitat de continuar la carrera professional a Alemanya. El programa de subvencions del govern alemany (MobiProEU) paga els cursos d'alemany a Catalunya, el trasllat, l'estada i dos viatges a l'any per visitar la família.

Per assistir a la sessió informativa sobre la FP Dual a Alemanya, cal inscriure's enviant un correu electrònic amb el nom i cognom i telèfon de contacte a l'adreça pineda@b4m.cat . Per a més informació podeu trucar al Centre Innova al 937671560 (extensió 801) o per correu electrònic a innova@pinedademar.org .

El projecte és una iniciativa de l'empresa Bridge for Mobility (B4M Europe) i l'ACM.