El ple de Pineda de Mar aprova una moció per ser declarat municipi turístic

La voluntat és que el municipi pugui aspirar-hi i poder augmentar així el finançament que l’Estat re

El ple del mes de juny que va celebrar l’Ajuntament de Pineda de Mar el passat dimarts va aprovar per unanimitat una moció perquè el municipi obtingui el títol oficial de municipi turístic. Un segell que li permetria augmentar el finançament que l'Estat reserva per a poblacions que tenen el turisme com un dels seus principals motors econòmics. El portaveu del Partit Popular, Xavier Zarco, va ser l’encarregat de defensar la moció que va tenir el recolzament de la resta de forces polítiques amb representació al consistori pinedenc.
 
Així es va aprovar demanar la modificació del reial decret 2/2004 que estableix dues úniques condicions per poder ser considerat municipi turístic. En concret, tenir una població més gran de 20.000 habitants i un nombre d'habitatges de segona residència superior al nombre d'habitatges principals. Sota aquest prisma, hi ha 21 poblacions d'arreu de l'Estat s'adiuen amb els paràmetres. La moció aprovada a Pineda insta el govern central a ampliar les condicions per obtenir el nomenament i que el municipi pugui aspirar-hi sempre que en compleixi com a mínim dues.
 
Les propostes afegides al text de la moció aprovada són que al llarg de tot l'any es mantingui una afluència de visitants, pernoctant-hi, superior al nombre de residents inscrits al padró; que les places d'allotjament turístic siguin iguals o superiors a la meitat dels inscrits al padró i que el nombre de places reglades d'allotjament turístic i de segona residència facin que la població no resident sigui igual o superior al 50% de la població de dret.