L'ajuntament reparteix estoigs d'higiene bucodental entre els escolars

La campanya va dirigida als alumnes de primer de primària

La Regidoria de Salut reparteix 270 estoigs d'higiene bucodental als escolars de primer de primària, que han estat tramesos des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya perquè l'Ajuntament de Pineda de Mar els distribueixi.

Aquesta campanya te com a objectiu fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i altres malalties bucodentals.

L’Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) de 2012 mostra que només la meitat dels infants de 5 a 14 anys es raspallen les dents més d’un cop al dia.

La higiene correcta de les dents implica conèixer bé la tècnica de raspallat i aplicar-la de manera rutinària després de cada àpat o, com a mínim, dos cops al dia. Els escolars de primer de primària tenen l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i adquirir aquest hàbit de salut bucodental per a la resta de la vida. Per ensenyar als infants la forma correcte com raspallar-se les dents, les escoles tenen a la seva disposició un vídeo demostratiu a Canal Salut de la Generalitat: "Com hem de raspallar-nos les dents".