Campanya 'Digues la teva per la Sida'

El Dia Mundial contra la Sida pretén reforçar els missatges sobre l’eficàcia de les mesures de protecció i prevenció

El Dia Mundial de la Sida, que es commemora l’1 de desembre de cada any des de 1998, és el moment en què milions de persones es reuneixen a tot el món per recordar les que han perdut la vida a causa de la malaltia, celebrar els progressos i comprometre’s de nou a posar fi a l’epidèmia.

A Pineda de Mar construïm el llaç vermell entre tots amb la campanya “Digues la teva per la SIDA”. La campanya, impulsada des del Programa Intermunicipal de Drogodependències, convida als ciutadans que posin per escrit la seva reflexió per la Sida. Durant tota la setmana hi haurà instal·lades unes urnes al CAP i a la Biblioteca Serra i Moret perquè les persones interessades deixin el seu consell, un suggeriment, un pensament, una queixa... en una tarja vermella . El mateix divendres 29 hi haurà un estand a la plaça de l'Ajuntament on els veïns i visitants podran dir-hi la seva en les targes vermelles que se'ls posarà a l'abast, durant el matí. Amb totes les targes recollides al llarg de la setmana es donarà color a un gran llaç que ara és blanc i que  es penjarà del balcó de l’Ajuntament el mateix divendres a les 12 del migdia amb la lectura del manifest que commemora la jornada.

El lema d’aquesta vint-i-sisena commemoració del Dia Mundial de la Sida, “Avançant cap a la meta d’arribar a zero”, vol remarcar la importància de mantenir els progressos assolits en la prevenció, el diagnòstic precoç, els tractaments i la no-discriminació, que són els pilars fonamentals en la lluita contra la sida i la clau per avançar de forma conjunta cap al repte d’ “ONUSIDA” d’arribar a zero en noves infeccions, en morts per la sida i en discriminació.

La commemoració pretén reforçar els missatges sobre l’eficàcia de les mesures de protecció i incorporar novesestratègies de prevenció, millorar l’accés als serveis sanitaris de la població nouvinguda, fomentar la detecció precoç del VIH per disminuir el retard diagnòstic, difondre el bon compliment terapèutic i vetllar pel respecte als drets humans i les llibertats fonamentals de les persones. Així mateix, cal continuar treballant en la recerca de vacunes que evitin la infecció o eliminin el VIH de l’organisme.