Pineda de Mar s’adhereix al CiviClub per incentivar el civisme

Els comportaments cívics seran premiats amb punts que es podran bescanviar per regals

L’Ajuntament de Pineda de Mar s’ha adherit a través d’un conveni de col·laboració al CiviClub, un programa d’incentius que premia els comportaments cívics dels ciutadans amb punts que es podran bescanviar per regals oferts per les empreses privades que patrocinen el projecte.

Es tracta d’un programa pilot, que es desenvolupa per primera vegada a Europa, i on han participat com a ciutats promotores Barcelona, que va posar en marxa la seva campanya fa uns dies, i Pineda de Mar, com a primer poble del país on s’impulsa aquest projecte.

El projecte es gratuït per a les administracions públiques, i està finançat íntegrament per les empreses patrocinadores del catàleg de regals.

El programa CiviClub pretén fomentar les accions positives de la ciutadania en àmbits diversos com la participació, la solidaritat, la sostenibilitat, la cultura, l’educació o els hàbits saludables. Els ciutadans i ciutadanes que es registrin gratuïtament a CiviClub podran obtenir punts (“Civis”) cada vegada que realitzin o participin en una activitat inclosa al programa; i posteriorment, bescanviar els “Civis” acumulats per regals, promocions i descomptes del catàleg de patrocinadors privats.

A Pineda de Mar, els ciutadans podran aconseguir “Civis” mitjançant la seva participació en diferents activitats i serveis. L’Ajuntament atorgarà “Civis” per les següents accions:

    Fer ús de la deixalleria municipal
    Fer aportacions d’aliments al Rebost Solidari
    Censar (i donar de baixa) animals al cens municipal
    Fer-se el carnet de la biblioteca
    Retornar els llibres en termini a les biblioteques
    Fer-se voluntari de les biblioteques
    Fer donacions de llibres o material audivisual a les biblioteques
    Fer-se el carnet Pineda A prop
    Matricular-se al Complex Esportiu Can Xaubet
    Per cada quota mensual al Complex Esportiu Can Xaubet

A aquestes activitats se n’afegiran d’altres, promogudes tant per l’Ajuntament com per les diferents entitats del municipi, que aniran ampliant progressivament les possibilitats d’obtenir més “Civis”.

Les activitats municipals començaran a atorgar “Civis” a partir de l’1 de desembre.

En la signatura del conveni, l’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha dit que “es tracta d’un projecte absolutament innovador, amb el que es pretén cridar l’atenció i motivar als ciutadans vers uns comportaments més cívic”.