Pantalles per protegir dels sorolls de la planta de pretractament de Bellamar

Les obres d'instal.lació de les pantalles acústiques a la planta de pretractament del costat del cementiri duraran una setmana

Dilluns comencen els treballs per a la instal.lació de pantalles acústiques a la planta de pretractament del barri de Bellamar de Pineda. L'empresa Acústica Integral, SL. s'encarrega de la instal.lació, per encàrrec de l'Ajuntament de Pineda. Segons l'estudi previ del qual disposa l'Ajuntament, hi haurà una atenuació considerable de la intensitat de soroll un cop estiguin instal.lades les pantalles.

El govern municipal s'ha compromés a protegir de sorolls la zona, pel que ha pres la iniciativa, tot i que la inversió dels 16.000 euros que suposa és competència del Consell Comarcal del Maresme. Una inversió que es té en previsió de recuperar.

Les pantalles acústiques són una barrera que s'interposa entre la font emissora de soroll i el receptor, amb la finalitat d'atenuar el soroll. Segons els tècnics, el funcionament d'aquests elements va lligat a una combinació de fenòmens sobre les ones de soroll: absorció, reflexió i difracció. Les pantalles acústiques tindran una alçada de 2,5m. i no van alineades a la façana de la planta, sino reculades uns metres de la façana de l'edifici.

Les obres són necessàries per la reducció dels sorolls que s'han detectat puntualment des d'alguns punts de Bellamar. Es preveu que les pantalles seran instal.lades en el termini d'una setmana.