Torna el 'Club d'estudi' per als alumnes de secundària

La Regidoria de Joventut impulsa de nou el projecte “Club d’Estudi”, amb l’objectiu de millorar l’èxit escolar a Pineda

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pineda de Mar tornarà a posar en marxa aquest curs el projecte “Club d’Estudi”, en col•laboració amb els tres instituts del municipi i amb l’intenció de millorar l’èxit escolar dels alumnes de secundària. El projecte s’iniciarà durant els propers dies a cadascun dels instituts.

El “Club d’Estudi” té com a objectiu principal millorar potenciar l'estudi, intentant millorar el rendiment dels alumnes. A través d’aquest projecte s’ofereix un espai dins dels instituts perquè els alumnes de l’ESO puguin realitzar els seus deures i estudiar, amb la supervisió d’un educador social i comptant amb l’ajuda d’altres companys per tal d’aconseguir uns objectius mínims en l'elaboració dels seus deures i a l’adquisició de coneixements, tot fomentant l’adquisició d’hàbits de treball i d’estudi entre els alumnes. Els joves, a més, poden aprofitar tot un seguit de recursos que se'ls hi ofereixen per ajudar-los en l'estudi, com ara diccionaris, llibres de lectura, connexió a internet, etc.

Es tracta d'una mesura, en definitiva, que busca millorar l’aprenentatge dels alumnes i ajudar a que siguin més els alumnes pinedencs que aconsegueixin avançar de curs i obtenir el graduat d’ESO.

Aquest serà el quart curs en què convoca aquest projecte i seguint la línia encetada al curs passat, el “Club d’Estudi” s’allargarà durant tot el calendari lectiu. Aquest projecte es va iniciar com a prova pilot durant el curs escolar 2009-2010 a l’Institut Joan Coromines i al curs següent ja es va ampliar als tres instituts de Pineda de Mar, amb una participació aproximada d’uns 90 joves en total al llarg de l’any. La bona acollida, tant per part dels instituts com dels propis alumnes, ha permès consolidar aquest espai que permet que una gran majoria dels alumnes participants puguin millorar les seves qualificacions.

Així, amb aquesta iniciativa des de la Regidoria de Joventut es vol seguir apostant per endegar accions que puguin millorar les perspectives de futur dels joves pinedencs.