Diumenge 6 se celebra la Challenge Barcelona-Maresme

Més de mil atletes, de 35 països diferents, participaran a la prova que farà una part de recorregut en un tram del Passeig Marítim de Pineda

 La Challenge Costa de Barcelona Maresme, que se celebra diumenge, és la prova esportiva més internacional de Catalunya, després del Gran Premi de Formula 1 i les Curses de Motos de Montmeló. És per tant, un esdeveniment esportiu que suposa un revulsiu estratègic i econòmic a la comarca del Maresme. Així ho ha dit l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, que ha destacat també que el suport entre els municipis ajuda a potenciar el conjunt de la comarca.
Un total de 1.350 triatletes han confirmat la seva presència en aquesta prova que comptarà amb un 71% d’esportistes provinents d’altres països. Una cita que estarà representada per 35 nacionalitats diferents. L’actual campió d’Europa de Llarga Distància, Andrej Vistija, és un dels triatletes favorits per guanyar la Challenge Costa de Barcelona-Maresme. En dones, la gran favorita al pòdium, és l'austríaca Eva Wutii.

El director de la prova, Agustí Pérez ha explicat que alguns dels millors triatletes del món ja fa dies que estan entrenant per Pineda i l'Alt Maresme, 'per fer la seva millor marca''.

La Challenge Barcelona-Maresme 2013 s'ha presentat enguany a Pineda, al Complex Esportiu Can Xaubet. És la cinquena edició del Challenge Barcelona-Maresme, que es celebrarà el proper diumenge. La prova ha de cobrir gairebé 4 quilòmetres de natació en mar obert a la platja de Calella, els 180Km de bicicleta per la NII fins la falda del Montseny i els 42.2Km de cursa a peu que passa per Pineda i Calella fent un recorregut pel passeig marítim.

Afectacions al trànsit

La Marató es disputarà per un recorregut marítim entre Pineda i Calella. Per aquest motiu a partir de la 5 de la matinada de diumenge, estarà prohibit l’aparcament i s'iniciarà la retirada dels vehicles estacionats als següents carrers:
Rierany dels Frares (entre platja i Av. Hispanitat)
Carrer Albéniz (entre Rierany dels Frares i Onze de setembre)
Carrer Onze de Setembre (entre Albéniz i Pg. Marítim)
Passeig Marítim (Només al carril de la banda més propera al mar, entre el carrer Onze de setembre i la Pl. Estació).
Durant tot el dia no hi haurà servei de Xino-Xano.

La prova en bicicleta afectarà la NII. El tall de N-II entre Calella i Montgat, començarà a les 6 del matí i la circulació es restablirà a les 7 de la tarda. Sí que es podrà accedir a l'Hospital de Calella per la NII. L'alternativa serà l'autopista C-32. Es lliurarà als usuaris un tiquet que els facilitarà el pas a l’autopista sense necessitat de pagar peatge mentre estigui tallada la N-II. Igualment, es recomana a la població evitar els desplaçaments en vehicle.

El director de la Challenge Costa de Barcelona-Maresme, Agustí Pérez, ha demanat paciència als veïns i 'sumar-se a la festa perquè és un esdeveniment internacional de primer nivell'.