18 grups de deu països participaran al IV Festival Internacional de Grups Corals i Folklòrics a Pineda de Mar

El municipi rebrà l’impacte econòmic de més de 400 visitants durant una setmana

Pineda de Mar acollirà, del 28 de setembre al 5 d'octubre, el IV Festival Internacional de Grups Corals i Folklòrics, organitzat per Ruga Travel Groups, amb la col·laboració de l'associació Pineda Turística i de la Regidoria de Turisme, Comerç i Consum de l'Ajuntament de Pineda de Mar. Més de 400 persones de 18 grups corals i folklòrics internacionals participaran al Festival. Els grups arribaran a Pineda des de països tan llunyants com ara Índia, Indonèsia i Brasil. També participaran grups de Rússia, Ucraïna, Estònia, Lituània, Holanda, Itàlia i França.

El Festival consta d'un doble programa, amb actuacions i exhibicions, dels grups folklòrics i dels grups corals, al pati de Can Comas, diumenge 29 de setembre, matí i tarda. També hi haurà sardanes i la plantada dels Gegants de Pineda. Dilluns i divendres hi haurà exhibicions folklòriques al pati de Can Comas mentre que dilluns i dimecres hi haurà actuacions corals al Centre Cultural i Recreatiu. Dimecres 2 d'octubre, a les 17h, es farà una desfilada dels grups participants pels carrers de Pineda fins a Can Comas on les autoritats faran l'entrega d'una placa commemorativa als grups participants. Dijous 3 d'octubre a les 20.30 hi haurà l'actuació dels grups corals amb repertori sacre a la Parròquia de Santa Maria.

La regidora de Turisme i Comerç, Carme Aragonès, ha destacat l'impacte econòmic que suposa per al sector hoteler, comercial i de la restauració de Pineda de Mar, la celebració del IV Festival Internacional; així com la projecció de la imatge externa del municipi, ja que l'organització i els visitants internacionals valoren Pineda de Mar com una destinació turística ideal per a la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments, pel clima, la platja, el passeig marítim i la proximitat amb Barcelona.

En l’edició d’enguany del festival, participen els següents grups:

    Grupo Olimpiense de Danças Parafolclóricas - Brasil
    Savijalakesed - Estònia
    TUVU - Lituània
    Author song ensemble "Aquarelle" - Rússia
    Academic Choir Gamma - Rússia
    Ranitsa - Rússia
    Bengkel Tari Ayu Bulan - Indonèsia
    Chambre Choir Terra Taurica -Ucranïna
    Duo Campanaru -Itàlia
    Folk Art Trust - Índia
    School of performing Art of Global Exchange and Gujarat Art Platform - Índia
    Gruppo Folk Lotzorai - Itàlia
    Gruppo Folk S'Arramini di Isili - Itàlia
    AD'OK - França
    Associazione Culturale Ermes Grion O.N.L.U.S. - Itàlia
    Corale Polifonica Santa Cecilia di Cagliari - Itàlia
    Zangkoor4Fun - Holanda
    Gruppo Folk Arcidanese - Itàlia