Els drets com a pacient i el Testament Vital

Gustavo Subirats, Secretari de l’Associació Dret a Morir Dignament, serà aquest divendres a la Sala de Plens Municipal per a fer-ne divulgació

La Regidoria de Benestar Social ha programat per aquest divendres 27 de setembre, a la Sala de Plens Municipal, una xerrada-col·loqui sobre l'anomenat Testament Vital o també conegut pel Document de Voluntats Anticipades (DVA). L'acte pretén fer difusió dels avantatges que pot representar estar registrat com a titular d'un testament vital, tan pels pacients com pels seus familiars i metges que els atenen.

El testament vital, és un document dirigit al metge o metgessa responsable, en el qual una persona major d'edat, amb capacitat suficient i de manera lliure, expressa les instruccions a tenir en compte quan es trobi en una situació en què les circumstàncies no li permetin expressar personalment la seva voluntat. El document també serveix per designar un representant que actuï com a interlocutor amb el metge o l'equip sanitari, en el cas que no pugui expressar la seva voluntat per ella mateixa. Aquest document s'ha de formalitzar, a través de notari o davant de tres testimonis i s'incorpora a la història clínica del pacient.

El Secretari de l'Associació Dret a Morir Dignament, Gustavo Subirats, serà qui exposarà i aclarirà dubtes sobre el tema aquest divendres a les 12 del migdia.