La Marató de Sang torna aquest dijous a Pineda

'Ho portes a la sang' és el lema de la campanya d'enguany i la intenció és superar les 328 donacions de l'any passat

 La Marató de donació de sang a Pineda serà aquest dijous 26 de setembre, de 10 del matí a 10 del vespre, amb l'objectiu d'aconseguir el màxim nombre de donacions i superar les més de 300 de l'any passat. La Marató de donació de sang arriba a la setena edició i ha canviat de data, de finals de juliol a finals de setembre, per aconseguir la màxima difusió, també a través de les escoles. Els organitzadors fan una crida a la participació perquè aneu a donar sang a la Marató de Pineda. La campanya anual es basa en la sensibilització dels ciutadans sobre la demanda del Banc de Sang i Teixits i aconseguir nous donants. Cada dia es necessiten 1.000 donacions a Catalunya per fer front a les necessitats de sang. 

La Marató de 2012 a Pineda va tenir 328 participants i 284 donacions efectives. D'aquestes, 58 persones van donar sang per primera vegada. Per donar sang cal ser major de 18 anys, pesar més de 50 quilos i estar bé de salut.

La Marató és una de les activitats incloses al Pla d'Acció pel Civisme que dedica el mes de setembre als hàbits saludables i compta amb el suport d'entitats i associacions per la difusió de l'event i assolir el màxim de donacions. El lema de la marató d'enguany és 'Ho portes a la sang'. L’etiqueta #MSangPineda difondrà l’esdeveniment a les xarxes socials

Els punts de donació de sang instal.lats el proper dijous a Pineda seran el casal d'avis Les Mèlies, de 10 a 22 h i, a Poblenou, la unitat mòbil del Banc de Sang serà instal·lada a la plaça del Pilar, de 10 a 14 i de 17 a 22 hores.