Eduard Punset inaugura a Pineda de Mar els cursos d'estiu

200 alumnes d’arreu de Catalunya, Europa i el món participaran en els dos dies de sessions

Eduard Punset, inaugurarà aquest dijous a Pineda de Mar els cursos d'estiu 'Les noves competències emocionals i socials aplicades a l'educació i a l'empresa'. Es tracta de la segona edició dels Cursos d’Estiu d’Intel•ligència Emocional, que organitza l'Ajuntament de Pineda de Mar, en col•laboració amb el Laboratori d'Aprenentatge Social i Emocional (LASE), i la Fundació Eduard Punset.

L'acte inaugural, al teatre del Centre Cultural i Recreatiu, comptarà amb la participació de Xavier Amor, alcalde de Pineda, Josep Oliva, Diputat Delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Francesc Guardans, conseller delegat de LASE i Elsa Punset, directora dels cursos.

Durant els últims anys, gràcies en bona part, a la tasca divulgativa i pedagògica d'Eduard Punset, la intel•ligència emocional destaca com una de les competències personals i professionals més eficaces per a la dinamització d'empreses i organitzacions, i per a la millora de la salut, l'educació i la qualitat de vida de la societat.

Eduard Punset, advocat, economista i comunicador científic, vinculat a Pineda de Mar on resideix actualment, diu que l'aprenentatge social i emocional ''ha de ser l'eix d'una gran reforma educativa, imprescindible i sense la qual no es podrà transformar aquest país en els pròxims 50 anys''.

Amb l'objectiu de potenciar la reflexió i la formació sobre aquestes competències, el curs està estructurat en dues jornades, en les quals es combinen continguts teòrics i pràctics basats en les metodologies més actuals en matèria d’intel•ligència emocional i social.

El primer dia, amb la participació d'Eduard i Elsa Punset, s'impartirà un programa comú a tots els participants, sobre intel•ligència emocional i social. El segon dia, s'impartiran dos cursos específics, un orientat als professionals de l'educació i un altre dirigit a la gestió d'empreses i organitzacions. Els cursos seran impartits pel professorat del Laboratorio de Aprendizaje Social y Emocional (LASE), format per un equip d’especialistes en psicologia, educació, antropologia, management i comunicació, sota la direcció d’Elsa Punset.


Un programa amb objectius i aplicacions eminentment pràctics, que permetrà als assistents al curs conèixer i entendre els conceptes bàsics de la intel•ligència emocional en entorns professionals, aplicar els últims coneixements sobre aquesta matèria en el camp de l’educació i l’empresa, i augmentar la seva capacitat per liderar i dinamitzar projectes cooperatius.

En aquesta segona edició, els Cursos d’Estiu d’Intel.ligència Emocional han consolidat ja el seu èxit de participació, doblant el número d’inscrits, fins arribar a les 200 persones. Es tracta principalment de professionals de diversos àmbits, arribats a Pineda de Mar d'arreu de Catalunya, Espanya i la resta del món (França, Anglaterra, Brasil, Veneçuela, Mèxic...).

En l'àmbit de l'educació, els assistents són majoritàriament professors d'universitat (UAB, Rovira i Virgili, UNED, Universitat de Morelos –Mèxic-, entre altres)  i de centres educatius, així com professionals de l'atenció sanitària socio-sanitària, la psicològica i el coaching. En l'àmbit empresarial, els participants són sobretot directius d'empreses multinacionals, empreses turístiques i professors d'escoles de negocis.