Concert de lírica catalana per la Diada

La tradicional ofrena de flors al monument a Rafael de Casanova encetarà els actes de l'11 de Setembre a Pineda

El proper Onze de Setembre Pineda celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb la tradicional recepció i ofrenes de flors per part de les entitats i agrupacions polítiques locals, davant del monument de Rafael de Casanova, al Passeig Marítim. Un acte protocolari que culminarà, al migdia, amb una audició de sardanes a la Plaça del Mar.
A dos quarts de vuit del vespre, al Pati de Can Comas, els aficionats a la sarsuela catalana podran gaudir del concert 'Dels Pirineus al mar' que interpretaran la soprano  Beatriz Jiménez i el tenor Albert Deprius, acompanyats del Cor Harmonia Calellenc i Marta Pujol al piano. Enric Sunyol i Teresa Vergés faran de narradors.
L'Antologia de la sarsuela catalana té catalogades més de 400 obres líriques amb text català produïdes entre 1850 i 1950, moltes d'elles poc conegudes. Al recital, els aficionats al gènere, podran gaudir de títols com “Cançó d’Amor i de Guerra” i “La Legió d’Honor” de R. Martínez Valls, “El Timbaler del Bruc” de Agustí Cohí i Grau i “Nit de l’Amor” d’Enric Morera, que compartiran el repertori amb cançons tan populars (també de sarsueles) com “La Puntaire”, “Rosó” o “La Taverna d’en Mallol”.
El concert tindrà el preu simbòlic de 5 euros i les entrades es poden adquirir a Can Comas (tardes) a partir dia 4 de setembre i, també una hora abans del concert, al mateix Pati de Can Comas.