Els projectes de l'Escola Jaume I, l'Institut Euclides i del Cau guanyen la primera edició dels Premis d'Educació Vila de Pineda de Mar

Els premis es van atorgar a la I Nit de l'Educació amb l'assistència de 120 persones

Els projectes presentats per l'Escola Jaume I, l'Institut Euclides i l'Agrupament Escolta i Guia Montpalau, el Cau, han guanyat els I Premis d'Educació Vila de Pineda atorgats per l'Ajuntament de Pineda de Mar. L'entrega dels premis es va fer divendres, durant la celebració de la primera Nit de l'Educació, un sopar que ha reunit 120 persones al Mas Pi. En aquesta primera edició dels premis s'han presentat un total d'onze projectes dels quals el jurat ha escollit els tres premiats. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha fet la lectura del veredicte del jurat.

L'Escola Jaume I ha guanyat el primer premi de 600 euros, pel projecte 'Pla de lectura' que, segons ha explicat el director del centre, Ricard Furones, entre d'altres objectius ''pretén que els alumnes creixin aprenent a triar davant l'allau d'informació que reben''.

L'institut Euclides ha guanyat el segon premi de 400 euros, pel programa 'Teràpia de xoc', un programa de la televisió del propi centre, EuclidesTV, fet pels alumnes i que s'emet pel canal comarcal M1. ''Un programa i una televisió educadora'', segons ha dit la responsable del projecte i mestra del centre, Anna Rodon.

L'Agrupament Escolta i Guia Montpalau, el Cau de Pineda, ha guanyat el tercer premi de 200 euros, pel projecte 'Un grup de petits hem fet un gran projecte' desenvolupat pels menuts de l'entitat que han fet un gegantó que els representa. ''Han après totes les fases d'un projecte i a relacionar-se i buscar ajuda i això els ajudarà també a la vida'', ha dit Pep Basart del Cau.

També han presentat projectes als I Premis d'Educació, l'escola Sant Jordi, l'entitat ADIAM de l'Alt Maresme, l'Escola de Música de Pineda, l'escola del Roser, el Pla de Transició al Treball, l'institut Pineda, les bibioteques de Pineda i la Policia Local.

L'alcalde pinedenc, Xavier Amor, ha qualificat com a guanyadors tots els projectes presentats i ha afirmat que Pineda vol ser un municipi que educa i aposta pels valors. ''Tots junts com a municipi i amb compromís mutu podem fer molt per l'educació'', ha dit l'alcalde. Per la seva part, el regidor d'educació i primer tinent d'alcalde, Santiago Macip, impulsor dels premis i de l'acte, s'ha mostrat molt satisfet per la implicació dels centres i entitats i per la gran participació a la primera Nit de l'Educació. Macip ha destacat que l'acte també ha significat la cloenda del mes de l'educació, en el marc del Pla d'Acció pel Civisme, en marxa a Pineda durant tot aquest any. Macip ha agraït l'assistència a l'acte de la inspectora d'Ensenyament, Lucia Hernández, que ha felicitat l'Ajuntament, els centres educatius i les entitats ''per la tasca i l'esforç d'educar més enllà de l'escola''.