El Festival Arts d'Estiu portarà a Pineda el grup Manel, Sara Baras, Lax'n'Busto, Nina i Berto Romero

El cicle d'actuacions inclou un segon escenari al pati del Sant Jordi, amb el nom de “Bars d'Estiu” on actuaran artistes i grups locals després del concert dels famosos

El grup Manel, Sara Baras, Lax'n'Busto, Nina i Berto Romero seran, entre d'altres, els artistes que actuaran al festival Arts d'Estiu de Pineda de Mar, del 12 de juliol al 30 d'agost, organitzat pel Centre Cultural i Recreatiu i l'Ajuntament de Pineda de Mar.

La presentació de la tercera edició d'Arts d’Estiu s'ha fet aquest matí, a la terrassa de l'hotel H·TOP Pineda Palace, a càrrec de l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, de la regidora de Cultura i Ciutadania, Sònia Moraleda, del president del Centre Cultural, Joaquim Gibert i del director artístic del festival, Xevi Gómez. Tots han coincidit a destacar, l'aposta del festival Arts d'Estiu per oferir una programació amb artistes de renom a l'abast del públic pinedenc, de la comarca i d'arreu. ''L'objectiu és anar creixent en qualitat artística i en repercussió per anar agafant rellevància i arribar a ser un festival de referència'', afirma l'organització.

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha qualificat Arts d'Estiu com ''un projecte de ciutat que, sense complexos, fa creure en les possibilitats que té Pineda com a municipi” i ha afegit que amb la programació d'aquest any ''es puja un esgraó amb artistes que actuaran també a d'altres festivals'' més coneguts. Amor ha destacat que s'ofereix ''un producte de qualitat que va més enllà'' de les actuacions i s'ha referit també a ''poder sopar als restaurants, dormir als hotels i gaudir de la platja''.

Per la seva part, Joaquim Gibert ha destacat la col·laboració público-privada, Ajuntament de Pineda i Centre Cultural, i la implicació dels voluntaris de l'entitat que plegats fan possible el festival. Precisament, durant l'acte de presentació d'Arts d'Estiu, el president del Centre i l'alcalde de Pineda, han signat l'acord de col·laboració. Un acord, segons el qual, l'Ajuntament pinedenc farà una aportació de 15.000 euros, ''una petita part del que val''. La regidora de cultura i ciutadania, Sònia Moraleda, ha destacat que Arts d'Estiu vulgui arribar al màxim de públic amb una programació diversa.

 La programació

 Arts d'Estiu començarà el divendres 12 de juliol amb l'actuació de l'humorista i monologuista, Berto Romero. El 19 de juliol actuarà la cantant Nina, molt vinculada a Pineda. El 26 de juliol hi haurà teatre còmic amb 'Pararapapa'. Les actuacions del mes d'agost començaran amb el tribut a The Beatles, el dia 2 d'agost a càrrec d'Abbey Road. El 9 d'agost serà el torn del Lax'n'Busto i el dimecres 14 hi haurà, un del noms destacats del festival, flamenc amb l'actuació de Sara Baras a Pineda. L'altre plat fort d'Arts d'Estiu és el concert del grup Manel, el 23 d'agost. Arts d'Estiu acabarà el 30 d'agost amb monòlegs de Toni Moog i Enric Company. Totes les actuacions es faran al pati de l'escola Sant Jordi i els divendres, excepte Sara Baras que actuarà dimecres 14 d'agost.

Els preus de les actuacions seran de 12, 15 i 20 euros, segons ha avançat el director artístic d'Arts d'Estiu. Xevi Gómez ha afegit: ''Apostem per l'espai del Sant Jordi perquè ens permet més capacitat de públic i preus populars i ens esforçarem en la difusió per aconseguir el màxim de gent''.

Aquest any, com a novetat, es farà un segon escenari al pati del Sant Jordi, amb el nom de “Bars d'Estiu” on després del concert, i amb entrada lliure,hi haurà actuacions d'artistes i grups locals i servei de bar. Les propostes seran molt diverses, amb poesia, música, màgia, monòlegs i jazz, entre d'altres, Entre els artistes destaquen Jordi Juli, Rocío Pinto, Màgia Borrell, David Verdaguer, Ramon Tartes, Enric Company i Jorge Palop.