L'Ajuntament de Pineda i la Fundació Eduard Punset organitzen els II Cursos d'Estiu a Pineda de Mar

Eduard i Elsa Punset participaran als Cursos que es celebraran el 19 i 20 de setembre

'Les noves competències emocionals i socials aplicades a l'educació i a l'empresa' serà el tema central dels II Cursos d'Estiu de la Fundació Eduard Punset que es celebraran a Pineda de Mar, els dies 19 i 20 de setembre.

L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i Eduard Punset s'han mostrat molt satisfets de l'organització de la segona edició dels Cursos que arriben precedits per l'èxit de la primera edició que va reunir al municipi, un centenar de participants d'arreu de l'Estat.

Xavier Amor ha agraït a Eduard Punset i a la seva Fundació que per segon any, Pineda de Mar pugui celebrar els Cursos. L'alcalde ha destacat ''l'aposta de l'Ajuntament per l'organització dels Cursos com ho demostra la demanda creixent de participants''.

Eduard Punset, advocat, economista i comunicador científic, vinculat a Pineda de Mar on resideix actualment, ha afirmat que l'aprenentatge social i emocional ''ha de ser l'eix d'una gran reforma educativa, imprescindible i sense la qual no es podrà transformar aquest país, els pròxims 50 anys''. Punset ha afegit: ''Amb esforç individual és possible  implantar l'aprenentatge social i emocional''.

Durant els últims anys, gràcies en bona part, a la tasca divulgativa i pedagògica d'Eduard Punset, la intel·ligència emocional destaca com una de les competències personals i professionals més eficaces per a la dinamització d'empreses i organitzacions, i per a la millora de la salut, l'educació i la qualitat de vida de la societat.

Amb l'objectiu de potenciar la reflexió i la formació sobre aquestes competències, el curs està estructurat en dues jornades, en les quals es combinen continguts teòrics i pràctics basats en les metodologies més actuals en matèria d’intel·ligència emocional i social.

El primer dia, amb la participació d'Eduard i Elsa Punset, s'impartirà un programa comú a tots els participants, sobre intel·ligència emocional i social. El segon dia, s'impartiran dos cursos específics, un orientat als professionals de la psicopedagogia i l'educació i un altre dirigit a la gestió d'empreses i organitzacions. Els cursos aniran a càrrec del professorat del Laboratorio de Aprendizaje Social y Emocional (LASE) amb direcció d'Elsa Punset, filósofa i escriptora.

Els pròxims dies s'obrirà la inscripció dels II Cursos d'Estiu de la Fundació Eduard Punset a Pineda de Mar.