Pineda de Mar celebra FIRASUD amb la participació d'un centenar de comerciants, artesans i entitats, als carrers de Poblenou

Algar (Cadiz) és la població convidada i l'alcaldessa del municipi i l'alcalde de Pineda faran conjuntament la inauguració de FIRASUD, dissabte a les 12h

La tercera edició de FIRASUD es celebrarà aquest cap de setmana a Poblenou, amb la participació d'un centenar de comerciants i empresaris de Pineda, artesans d'arreu i  entitats i associacions del municipi. La mostra comercial i d'intercanvi cultural al carrer es durà a terme a l'avinguda Mediterrània i avinguda Hispanitat, dissabte i diumenge, de 9 a 20h.


FIRASUD també és punt de trobada de les persones i famílies que van arribar als anys 60 i 70 a Catalunya. Unes 200 famílies pinedenques tenen arrels a Algar, la població gaditana convidada d'aquest any. L'alcaldessa d'Algar, María José Vilagrán, l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i la regidora de Comerç, Consum i Turisme, Carme Aragonès, inauguraran FIRASUD, aquest dissabte a les 12h. Com a les darreres edicions, també hi participaran comerciants de municipis convidats com Algar i de la població extremenya de Los Santos de Maimona, també amb molts vincles familiars amb la població de Pineda.


FIRASUD proposa, a més de la mostra comercial i artesanal, un ampli programa d'activitats amb la participació de les entitats i associacions de Poblenou i del conjunt del municipi. Entre les activitats lúdiques i culturals hi haurà cercavila, plantada de gegants, sardanes, sevillanes i flamenc, ball modern i ball en línia, concerts i actuacions, activitats infantils i inflables.  Dissabte hi haurà revetlla popular a les 22h.   FIRASUD tindrà dos escenaris, un a l'espai de les entitats, al tram de l'Av.Hispanitat, entre Av.Mediterrània i carrer Ponent i l'altre a la cruïlla d'Av.Hispanitat amb carrer 11 de setembre.


La Policia Local de Pineda de Mar tindrà el seu espai a la fira amb les activitats d'educació viària i la campanya de sensibilització ciutadana, “Posa-t'hi tu”. La Policia Local i ADIAM (Associació de Discapacitats de l'Alt Maresme) conviden a fer un circuit amb cadira de rodes perquè la ciutadania visqui, en primera persona, les dificultats amb les quals es troben les persones amb mobilitat reduïda quan hi ha obstacles, com ara cotxes mal estacionats, a la via pública.

 

També durant la fira, l'Àrea Bàsica de Salut informarà de la campanya del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig) per ajudar als fumadors que vulguin deixar el tabac.
L'Ajuntament de Pineda de Mar també tindrà el seu estand amb informació municipal, del Centre Innova i de la campanya 'A Pineda, el civisme ets tu'. L'emissora municipal, Ràdio Pineda 94.6 fm farà connexions en directe.


FIRASUD està organitzada per l'Ajuntament de Pineda de Mar (regidories de Comerç, Consum i Turisme, Cultura i Ciutadania i Festes Populars), amb la col.laboració del comitè organitzador: AAVV Unió de Poblenou, Associació de comerciants i empresaris Gent de Pineda, Timbalers de l'Alt Maresme, Associació Art x Art, Hermandad Ntra. Sra. del Rocío i AC Ntra. Sra. dels Dolors i Crist Jacent, i el suport de la Diputació de Barcelona.


Afectacions al trànsit

 

Amb motiu de la celebració de FIRASUD, 1 i 2 de juny, estarà prohibida la circulació i l'estacionament a l'Av.Mediterrània (entre Passeig Diputació i carrer Doctor Fleming), a l'Av.Hispanitat (entre carrer Ponent i Rierany dels Frares), al Passeig Europa (entre Av.Puerto Rico i carrer Doctor Fleming), al carrer La Selva, entre Av.Mediterrània i carrer Ponent i a la plaça del Pilar, des de la 1h del dissabte 1 de juny fins a les 21h  del diumenge 2 de juny. No es podrà fer ús dels guals situats a la zona afectada durant aquest cap de setmana. Dissabte 1 de juny, el recorregut del bus urbà es veurà afectat en sentit Pineda-Calella i la parada de bus situada a l'Av.Mediterrània-plaça del Pilar estarà anul·lada durant tot el dia. El servei de Xino-Xano modificarà el recorregut per la celebració de la fira, des del divendres 31 fins al dilluns 3 de juny, sense afectar a cap parada. També es modifica la ubicació de la parada de taxis de Poblenou que durant la fira estarà situada al c/Pirineus, al costat de la plaça del Pilar.

Arxius adjunts