Els instituts Euclides i Coromines han començat les preinscripcions de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà

Les places s'atorguen per sistema de punts i que, per primer cop, es tenen en compte les notes d'ESO

Fins divendres es fan les preinscripcions per als Batxillerats i els Cicles Formatius de Grau Mitjà. A Pineda de Mar, l’Institut Joan Coromines ofereix dues línies amb els quatre batxillerats: Social, Humanístic, Tecnològic i Científic. I en el cas de l’institut Euclides de Poblenou, a més, a més dels quatre batxillerats ofereix el Batxillerat Artístic. En total són aules de 35 alumnes. Els alumnes de l'Institut Pineda, on no s'imparteix batxillerat, tenen continuïtat a l'Institut Euclides o al Coromines, i per tant tenen la plaça garantida a Pineda de Mar.


A l'Institut Euclides hi ha 3 línies d'ESO i 3 línies de batxillerat. Per al curs vinent, a primer de batxillerat en la modalitat d'artístic, hi ha 1 grup amb 25 vacants. També hi ha un grup de modalitat de científic, tecnològic i un tercer grup humanístic i social. Aquests dos darrers grups tenen un total de 24 vacants. També hi ha places vacants per segon de batxillerat (8 vacants per l'Artístic i 33 vacants pels altres dos grups).


A l'institut Joan Coromines, el proper curs tindran dues línies de batxillerat, o sigui 2 primers i 2 segons. El nombre de places és de 70, perquè els Batxillerats els mantenen a 35 per classe. El Coromines té 23 places vacants per al 1r de BAT, la resta les ocupen el propi alumnat de quart d'ESO, i 9 places per a 2n de BAT.


Joan Ariaca, director de l'institut Euclides, ha recordat que les places s'atorguen per sistema de punts i que, per primer cop per als alumnes, se'ls té en compte les notes d'ESO per obtenir més punts i triar el Batxillerat i el centre. Els alumnes de l'institut Pineda tenen preferència tant a l'institut Coromines com a l'Institut Euclides, ja que no tenen batxillerat.En el cas del Batxillerat Artístic tots els alumnes de l'Alt Maresme parteixen amb les mateixes possibilitats d'obtenir plaça, independentment del seu centre de procedència.

 

Pel que fa a Cicles Formatius de Grau Mitjà, l’institut Joan Coromines de Pineda ofereix tres cicles. El Cicle de grau mitjà de Conducció d’Activitats Físiques i Esportives en el Medi Natural, que té un curs de durada, el cicle d’Instal.lacions Elèctriques i Automàtiques i el Cicle d'Atenció a persones discapacitades.


Per cursar cicles formatius de Grau Mitjà, cal tenir el títol de graduat o graduada en Educació Secundària Obligatòria, o l'equivalent,a efectes acadèmics. També s'hi pot accedir si s'ha superat la prova d'accés corresponent o la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys.


Les preinscripcions per als Cicles Formatius de Grau Mitjà i els Batxillerats, acabaran divendres. Les preinscripcions per als Cicles Formatius de Grau Superior es farà del 27 de maig al 7 de juny.