L’Ajuntament de Pineda de Mar serà el 14è en oferir el servei de Reempresa a la província de Barcelona

Es tracta d'un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

En el marc d’aquest acord de col•laboració, s’establirà a Pineda de Mar una oficina del Centre de Reempresa de Catalunya adreçada als empresaris que volen cedir el seu negoci i als reemprenedors disposats a donar-los-hi continuïtat. En aquest context, s’oferirà assessorament i s’impartirà formació per a tots dos col•lectius sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió.

Així mateix, el projecte Reempresa es complementa amb dues guies informatives –una enfocada als empresaris i l’altra per als emprenedors- i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de traspàs, que permet sol•licitar assessorament i que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i demanda d’empreses.

Retenir el capital econòmic i el coneixement especialitzat

Aquesta és, doncs, una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la ciutat de Barcelona.

Doncs, en els propers deu anys, al voltant de 90.000 empreses i més de 190.000 treballadors de la província de Barcelona es podrien trobar involucrats en processos de reempresa. A més, les darreres dades indiquen que, només per raó de l’envelliment de la població, un nombre important de negocis canviaran de mans durant els propers 15 anys.

Per tant, potenciar a aquells que volen cedir l’empresa per jubilació, prejubilació o canvi de domicili permetriamantenir un 45% de les companyies i dels llocs de treball, evitant la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat.

El Centre de Reempresa de Catalunya és un sistema generalitzat pel qual un empresari que vol cedir la seva empresa a un altre perquè continuï amb l'activitat té la informació al seu abast de com fer-ho, pot sol•licitar assessorament i col•laboració d'un consultor especialitzat i té un mercat transparent a Internet on fer la seva proposta amb assistència tècnica.