S'aprova l'esborrany del conveni per la cessió a l'Ajuntament de Pineda de l'Aqüeducte Romà de Can Cua

El projecte preveu ubicar un espai lúdic dedicat a la divulgació de les papallones

El ple de l'Ajuntament de Pineda aprova l'esborrany del conveni urbanístic relatiu a la cessió a l'Ajuntament pinedenc de l'Aqüeducte Romà de Can Cua. Una empresa privada té un projecte per instal•lar un papallonari en aquella finca. El projecte preveu ubicar un espai lúdic dedicat a la divulgació de les papallones, una activitat semblant a la que funciona a Castelló d'Empúries, molt a prop dels Aiguamolls de l'Empordà i que recrea un ambient tropical on hi conviuen papallones i aus. El PSC i CiU hi van votar a favor, mentre que PP i ERC-Junts per Pineda es van abstenir.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou, va explicar que ''s'ha signat un conveni amb l'empresa que vol comprar la finca que significaria que l'Ajuntament de Pineda obtindria la propietat de l'Aqüeducte Romà de Can Cua.

El regidor portaveu del PP, Diego Sánchez, va criticar que ''no hagin pogut participar de les negociacions però es van abstenir perquè no ho veuen malament''.

El Regidor de Convergència i Unió, Guillem Mateo, va dir en el ple que ''esperen que el resultat sigui bo per Pineda i esperen que s'acabi instal•lant a la finca de Can Cua'' i per això hi van votar a favor.

La regidora d'ERC-Junts x Pineda, Mònica Palacín, va dir que ''encara hi ha dubte sobre aquest projecte i no es coneix bé el que hi ha al darrera''. També va dir que ''tampoc no està clar quin tipus d’instal•lacions volen construir en aquesta finca, ni quin cost tindrà per l'Ajuntament que el xino-xano hi arribi, ni amb quines espècies d'animals''.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou, va explicar que ''el projecte ja preveu aquests detalls i preveu una zona amb espècies tropicals en una zona tancada interna, i espècies autòctones a l'exterior.

Can Cua és una finca situada a la Riera de Pineda que conserva quatre arcades de l'Aqüeducte Romà. ÉS una construcció qualificada de bé cultural d'interès nacional per la Generalitat. Segons els estudis arqueològics es va aixecar cap a finals del segle II o durant el segle III a base de pedres calcàries de la zona del Montpalau. És una construcció de gran bellesa i donar aigua a la zona de Can Roig, on hi havia establerta població romana. En total, el sistema per transportar l'aigua tenia gairebé 3 quilòmetres de llarg i era un dels més importants del país.