Tot a punt per la XIa Mostra Nacional de Teatre Amateur que es farà a Pineda de Mar del 3 al 5 de maig

Es preveu que hi hagi de 3.000 a 4.000 espectadors

La XIa Mostra Nacional de Teatre Amateur (MNTA)  se celebrarà a Pineda del 3 al 5 de maig. La presentació s'ha fet aquest divendres al migdia al Centre Cultural a càrrec de l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, la regidora de Cultura i Ciutadania, Sònia Moraleda i el president del Centre Cultural, Quim Gibert. La Mostra està organitzada per l'Ajuntament de Pineda, la Federació de Grups de Teatre Amateur i el Centre Cultural i Recreatiu. Els visitants i participants a la Mostra Nacional de Teatre s'allotjaran als hotels de Pineda, amb l'impacte econòmic que això també suposa per al municipi.
L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha explicat que la previsió és que unes 700 persones s'allotjaran al hotels de Pineda, i que els establiments ja estan al 100 per cent d'ocupació el cap de setmana de la Mostra. També es preveu que hi hagi de 3000 a 4000 espectadors. Amb aquestes xifres, Xavier Amor ha dit que es demostra també la repercussió de la Mostra en l'economia local, el comerç i la restauració.
La regidora de Cultura i Ciutadania ha destacat l'increment d'espais escènics i també els obres que es faran al carrer, obertes a tothom. Els espais escènic interiors seran les tres sales del Centre Cultura, la Biblioteca Serra i Moret, l'antiga biblioteca amb el nom de Espai Mèlies, l'Església i l'Auditori el Bar de Can Comas. Sònia Moraleda també ha agraït tota la implicació i el treball del Centre Cultural i també ha epxlicat que es farà un recorregut marcat amb màscares de teatre pels carrers comercials, gràcies a la col.laboració del Cercle Artístic.

El president del Centre, Quim Gibert, ha destacat el treball dels voluntaris per fer possible la Mostra. Quim Gibert ha dit que la bona feina que s'ha fet i també el treball del voluntariat han garantit que la Mostra continuï a Pineda.

La Mostra començarà divendres, 3 de maig, i s'allargarà fins diumenge dia 5 de maig al vespre. Podeu consultar tota la programació al web www.lamostrapineda.cat. Els programes de mà estaran disponibles divendres vinent a Can Comas i al Centre Cultural.

La Mostra Nacional de Teatre Amateur és un projecte organitzat conjuntament per la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar i la Regidoria de Cultura i Ciutadania de l'Ajuntament de Pineda de Mar.

La Mostra engloba un conjunt de representacions d'alta qualitat de diferents gèneres teatrals, xerrades, col·loquis i debats, adreçades totes elles a públics molt diversos. Els espectacles responen a un format atractiu i actual, abastant el màxim nombre de públics diferents, incidint especialment en el públic jove. L'objecte d'aquest projecte, entre d'altres, és apropar al públic que ens visita, una mostra de com es treballa el teatre des d'una perspectiva amateur. Les companyies que hi participen no tenen un plantejament professional, però treballen la posada en escena, la interpretació i el treball d'anàlisi amb el mateix rigor que les companyies professionals. Cal significar que després de 10 edicions, s'ha consolidat com un referent en el món amateur i, fins i tot, professional.

 

A l'edició d'enguany està prevista la participació d'una trentena de companyies de teatre amateur d'arreu de Catalunya. Les obres que ens presentaran s'aniran realitzant de forma simultània en els espais coneguts com a "espais-mostra": Centre Cultural i Recreatiu, Sala Multiespai de la Biblioteca M. Serra i Moret, Espai Mèlies, ubicat a la Biblioteca antiga de la Plaça de les Mèlies, i també hi haurà obres itinerants que es representaran a diferents carrers de la nostra vila. Tant el públic en general com les companyies participants, podran gaudir de tots els espectacles de la Mostra mitjançant el pagament d'un bonus. Si pel contrari, es desitja només assistir a una representació, la persona pagarà l'entrada només per aquella obra. Les obres començaran el divendres dia 3 de maig, a la tarda, i acabaran el diumenge dia 5 de maig, al vespre. Durant la jornada de diumenge es farà l'acte central del certamen.

Com a tret diferencial, i per primera vegada, des de la Regidoria de Cultura i Ciutadania, s'ha impulsat un concurs del cartell anunciador de l'XIa MNTA, en el que la guanyadora ha estat Susanna Torres de Viladecavalls, amb el disseny que finalment ha anunciat la Mostra. La Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar, permet aproximar a la nostra vila, en tres dies, més de dos mil espectadors, provinents d'arreu de Catalunya, amb el què aquest fet comporta, pel que fa a la dinamització turística, comercial i òbviament cultural.

 

Arxius adjunts