L'Ajuntament de Pineda de Mar manté el preu de les Llars d'Infants per al curs vinent

La Generalitat ha retallat les subvencions a les escoles bressol des de 1800€ per plaça i any, fins als 875€ actuals

Tot i la retallada de les subvencions per part de la Generalitat a les escoles bressol, el govern municipal ha decidit mantenir el preu en 130€ mensuals a les dues Llars d'Infants, Marinada i Bressol de Mar. A partir del 6 de maig començaran les preinscripcions, però ja coincidint amb les portes obertes de la setmana passada, es va fer entrega d'una carta signada per l'alcalde en què anunciava que l'Ajuntament manté els preus per al curs vinent. De fet , en aquesta carta Xavier Amor explica que tenen en compte que “les famílies treballadores estan passant per moments complicats a l'hora de buscar i mantenir les seves feines” i per això no augmenten el preu “fins els 200€ mensuals que planteja la Generalitat”.

La Generalitat ha retallat les subvencions a les escoles bressol des de 1800€ per plaça i any, fins als 875€ actuals. La retallada de subvencions ha generat un dèficit que l'Ajuntament de Pineda haurà de cobrir, de 180.000€. De fet, el cost real d'una plaça pública de llars d'infants se situa en els 400€ mensuals, i a Pineda les famílies hauran de pagar només un 30% del cost total, és a dir 130€ /mes

També en el ple municipal de l'Ajuntament de Pineda, celebrat dijous, la regidora del PP, Celine Coronil, va expressar la necessitat que es mantinguin els preus de les Llars d'Infants. En aquest sentit, el regidor d'Educació i coordinador de l'Àrea de Qualitat de Vida, Santiago Macip, ha dit que la decisió ja està presa de fa dies i ha recordat que les famílies ja van rebre la carta de l'alcalde, però ha dit que és bo que hi hagi consens amb tots els grups polítics en aquest sentit.

El període de presentació de sol•licituds per fer preinscripcions a les Llars d'Infants Municipals és del 6 al 17 de maig.