L'Ajuntament de Pineda de Mar aprova en transparència municipal per internet segons un estudi de la UAB

Pineda de Mar (56%) és l'unic municipi de l'Alt Maresme que aprova en transparència informativa a la xarxa

L'Ajuntament de Pineda aprova en transparència municipal 'on line'. És a dir, per la informació que ofereix a través del web municipal www.pinedademar.cat . L'ajuntament pinedenc és un dels pocs municipis catalans que aproven en transparència municipal, amb un percentatge del 56% sobre 100.

 

Segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que avui recull El Periódico, només 64 ajuntaments catalans, entre aquests Pineda de Mar, aproven en transparència informativa. L'estudi posa de manifest que la majoria d'ajuntaments catalans, el 93%, suspenen ja que no ofereixen a internet dades clau per al control democràtic.

 

Al conjunt del Maresme, només sis poblacions obtenen l'aprovat, segons l'estudi de la UAB, i Pineda de Mar és l'únic municipi de l'Alt Maresme que aprova en transparència informativa per internet. Per poblacions: Pineda de Mar (56%), Calella (39%), Malgrat de Mar (39%), Palafolls (32%), Tordera (29%) i Santa Susanna (22%).

 

L'estudi realitzat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB puntua diversos aspectes informatius dels webs dels Ajuntaments. Entre aquests criteris destaca que el web expliqui clarament quins són els representants polítics, com treballen, el compliment dels programes electorals i els recursos i les eines que ofereixen per a la participació ciutadana en el control democràtic. També s'avaluen les dades que hi ha als webs dels ajuntaments i si es publica informació sobre els processos de contractació dels consistoris amb empreses i particulars.

 

L'estudi es pot consultar a internet a l'adreça: http://www.infoparticipa.cat/bones-practiques/estudi.html