Homenatge a Salvador Espriu, amb motiu del centenari de l'escriptor organitzat per l'Associació Cultural Mare Nostrum

Tindrà lloc a Can Comas , a partir d’un quart de nou del vespre

Aquest 2013 any és l'Any Espriu, amb motiu del Centenari del poeta, dramaturg i narrador català Salvador Espriu. Per aquest motiu, aquest divendres es farà a Pineda un acte d'homenatge a l'escriptor, organitzat per l'entitat Mare Nostrum i a càrrec de la doctora en Filologia Catalana per la UAB, i professora universitària Olívia Gassol. Espriu, nascut l'any 1913 a Arenys de Mar, va destacar per la seva capacitat d'innovar en la narrativa, segons ha explicat la filòloga Olívia Gassol, especialista en Espriu.


Segons la filòloga Olívia Gassol, Espriu destaca com a poeta en dos aspectes: per la lírica (en obres com “Cementiri de Sinera”) i per la poesia més compromesa i cívica (en obres com “La pell de Brau).


A Salvador Espriu, a partir de l’any 1969, se’l va proposar per al premi Nobel de Literatura en diverses ocasions. Va ser Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’any 1972 i Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya el 1980. L'homenatge a Espriu, organitzat per l'Associació Cultural Mare Nostrum amb la conferència d'Olívia Gassol, serà divendres a partir d'1/4 de 9 del vespre a l'auditori de Can Comas. També es farà un petit recital de poemes d'Espriu interpretats per Josep Massagué i Maria Poch, i la interpretació d'una cançó amb lletra d'Espriu que ha adaptat el pinedenc Josep Coll.